x

Ny hjemmeside om arkitektur og lindring

Pressemeddelelse 18. december 2014

En ny vidensplatform formidler viden om design af rum og bygninger til mennesker ramt af livstruende sygdom. Målet er at forbedre rammerne for denne gruppe mennesker eksempelvis i hospitaler, på plejehjem og på hospice.

En ny hjemmeside - arkitektur-lindring.dk - har netop set dagens lys. Siden giver overblik over ny viden om de arkitektoniske rammers betydning for mennesker ramt af livstruende sygdom.

På hjemmesiden findes bl.a. designprincipperne for lindrende arkitektur. De er udviklet som et konkret redskab for både rådgivere og bygherrer og kan bruges ved nybyggeri, ombygninger og renoveringer af eksempelvis hospitaler, plejehjem og hospicer.

Designprincipperne består af fem principper; Lys-Lyd-Luft-Temperatur, Natur, Privatliv – Relationer, Stemning og Funktionalitet. Under hvert princip beskrives den faglige viden samt muligheder for at bruge dem i praksis. Designprincipperne understøttes af idékataloget, som indeholder en række eksempler på arkitektur, der illustrerer principperne.

Sitet er udviklet under projektet Arkitektur & Lindring, der er en videre udvikling af Det Gode Hospice. Projektet støttes af Realdania og drives af PAVI, Videncenter for Rehabilitering og Palliation under Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet.

arkitektur-lindring.dk

Arkitektur & Lindring (projektbeskrivelse)