x

Ni gamle sorte trælader i forfald

I et gammelt industriområde på Otto Busses Vej centralt i København, finder man DSB’s gamle værkstedsområde. Her stod ni gamle sorte trælader i forfald. Træladerne blev oprindeligt brugt som opbevaringslager til træ, men mistede deres funktion, og i de sidste 50 år har tidens tand tæret på laderne.

Det arkitektoniske udtryk skal bevares

Vi støtter renoveringen for at bidrage til en ny attraktion i området, der fastholder stedets identitet og sætter bæredygtighed, fællesskaber samt det gode, sunde liv på dagsordenen. 

I første omgang blev fem af de ni lader renoveret. Med en merbevilling fra os på 9 millioner kr. i november 2020 er de resterende lader nu i gang med at blive renoveret. Bygningerne bliver istandsat med respekt for deres arkitektoniske udtryk, med bæredygtige materialer og holdbare løsninger samt udstyret med nødvendige installationer. Det samlede historiske kulturmiljø bliver således revitaliseret og tilgængeliggjort til glæde og gavn for københavnere med smag for grønne madoplevelser i et ganske særligt sted midt i byen. 

Grøn læring og næring

Bag BaneGaarden står fire ildsjæle og iværksættere med stor erfaring inden for grøn mad og gamle bygninger. Missionen er at gøre BaneGaarden til et grønt fyrtårn fyldt med grøn læring og næring. BaneGaarden er et univers, hvor man kan spise, handle, opleve og tage læring med hjem samt en platform for mennesker, der vil være med til at gøre verden grønnere.

BaneGaarden åbnede i august 2020 og har siden taget form i takt med at håndværkere har arbejdet på istandsættelsen af alle ni lader.

Udover BaneGaarden er CPH Village, der står bag studieboligerne på Refshaleøen, også flyttet ind i de grønne områder på Otto Busses Vej. Her har de bygget en studielandsby i træ, der er udviklet i harmoni med området.