x

En typisk fynsk bondegård

Bent Madsens Gård er opført med både fodrem, stolper, løsholter, toprem, skråbånd og dokker. Tømmeret er kraftigt og vidner om, at på disse kanter var træ ikke en mangelvare i modsætning til andre egne som fx. på Sejerø. 
Indvendigt er de bærende konstruktioner udført med suler, dvs. kraftige stolper i fuld længde fra terræn til kip - som med skråbånd til bjælkelag bar bygningernes tagkonstruktion. Suler har været kendt siden middelalderen og overlevede på Fyn helt op i 1800-tallet.

Også gårdens indre er typisk for egnen; stuehuset står næsten som oprindeligt med bryggers, mælkerum, pigekammer, folkestue med bagvedliggende køkken, forstue, mellemstue og storstue, mens længerne endnu står indrettet til dyrehold, brænderum, lade, lo, og lignende. 

Fortiden

På drikketruet på gårdspladsen står "1795" - som et vidne om gårdens opførelse - i hvert fald på dette sted. For noget tyder på, at gården er endnu ældre. Og det var da heller ikke ualmindeligt, at en bindingsværksgård blev taget ned, flyttet og rejst et andet sted. Men dette og meget andet er noget af det, som restaureringsarbejdet skal belyse.  

Gården sikres for eftertiden

Med købet af Bent Madsens Gård føjer Realdania By & Byg en længe eftertragtet bygningstype til porteføljen af historiske ejendomme, der repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år. 
Den fredede gård og omgivelserne skal nu undergå en nænsom restaurering og mindre modernisering, som skal sikre, at ejendommens arkitektoniske udtryk og autenticitet fastholdes, og at ejendommen samtidig vil kunne bruges som udlejningsbolig

 

 

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Projektinfo

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Arrangementer

Vis flere

Bent Madsens gård Se alle nyheder

Vis flere

Relaterede projekter

Projekt

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}