x

Opfattelsen af Danmark og vores geografiske selvforståelse er fastfrosset i begreber som centrum, periferi og udkant. Projektet ”Brøndums DK”, som er et bogværk, vil ændre på denne forståelse ved at tegne et opdateret, subjektivt og frisættende portræt af Danmark.

Hvordan ser Danmark ud i dag, hvis man tager helt nye briller på? Og hvordan tegner landet sig, hvis det ikke defineres i forhold til centrum, periferi og udkant? De spørgsmål er drivfjederen i bogværket Brøndums DK, som skal udkomme på Brøndums forlag. 

I Brøndums DK beskrives kendte og ukendte steder i Danmark. Det er et utraditionelt værk om landets geografi, som tager udgangspunkt i subjektive relationer til byer, forstæder, egne i forandring, undergrund og oversete seværdigheder. Den redaktionelle ambition er at skabe nye fortællinger og vinkler på steder i Danmark, som i den aktuelle samfundsdebat ofte optræder i stivnede billeder. 

Værket handler om landet nu, lokaliteterne findes og kan opspores ved brug af QR-koden som er generet via stedets længde- og breddegrad. Eksempler fra bogen er bl.a. teksten om “Flyvergrillen på Amager”, som er et eksempel på en overset seværdighed i Københavns umiddelbare nærhed, der beskrives som en eksotisk safari. I teksten om ”Glavendrupstenen” ved Skamby på Nordfyn, kikker forfatteren en runerister over skulderen, hvilket besjæler det sted, hvor stenen står. Og ”Vesterbro”, det markante gadegennembrud i midtbyen i Ålborg, beskrives med flanørens blik.

Cirka 350 personer bidrager til at tegne det nye danmarksbillede. Vidt forskellige personer som præger vores tid i kraft af deres arbejde, deres forankring og passion.

Projektfakta

 • Påbegyndt
 • 2016
 • Afsluttet/forventet afsluttet
 • 2016
 • Støttebeløb
 • 273.000

Kontakt

 • 2015

  1.fase – ETABLERING (august – december)

  - Identifikation. Værkets ca. 350 bidragydere identificeres og kobles til specifikke steder.

  2016

  2.fase – REDAKTION (januar – juni)

  - Layout og design.
  - Indeksering og færdiggørelse.

  3.fase FORMIDLING (august – december)

  4.fase TRYKNING (oktober – december)

  - Udgivelse 7.december 2016

{{ title }}

{{ description }}