x

1. spadestik til DTA Campus

Pressemeddelelse 28. oktober 2016

Danmarks førende center for talentudvikling i Holstebro bliver et kreativt kraftcenter, en kulturel smeltedigel og et dynamisk samlingspunkt

Nu varer det ikke længe, før det nye DTA Campus i Holstebro vil vokse frem på kanten af Storå med udsigt til bl.a. Black Box og Musikteatret.

Torsdag den 3. november tager Holstebro Kommune, Færchfonden og Realdania 1. spadestik til DTA Campus, der vil blive et kreativt kraftcenter, en kulturel smeltedigel og et nyt dynamisk samlingspunkt for Danmarks førende center for talentudvikling.

Det nye DTA Campus er tegnet af Cubo Arkitekter A/S, der også er byggeriets totalrådgiver. Den fire etager høje kubiske bygning på i alt 1.820 kvadratmeter skal dels rumme studieboliger til ca. 40 elever, dels være det naturlige centrum for DTA’s talentudvikling på fem kreative studielinjer.

De står bag

Det er Færchfonden og Realdania, som økonomisk har gjort det muligt at opføre det nye DTA Campus.
- Vi glæder os over at kunne bidrage til, at Holstebros status som kultur- og uddannelsesby udvikles yderligere. Og til, at de fantastiske unge mennesker, som dagligt arbejder for at dygtiggøre sig på én af DTA’s uddannelseslinjer, får et fysisk samlingspunkt, hvor de kan inspirere hinanden til at opdage nye facetter af deres talenter. Vi tror derfor på, at Campus kan få stor betydning for den måde, som DTA-eleverne lærer og udvikler sig på – til gavn og glæde for såvel Holstebro som resten af Danmark, siger formand for Færchfonden Annemette Færch.

Projektchef fra Realdania Lars Autrup siger om byggeriet:
- Vi er stolte af at kunne bidrage til opførelsen af Dansk Talent Akademis nye bygninger. Jeg er sikker på, at projektet vil styrke Holstebros udvikling som regional uddannelsesby, og at bygningen med sin placering, arkitektoniske udformning og den måde, den åbner sig mod byen, bliver et vigtigt bidrag til et livligt byliv. Til gavn for hele byen.

Det nye DTA Campus vil stå færdigt i 2018.

Pressemeddelelsen er udsendt af Holstebro Kommune.