x

Dans i  mange former og udtryk skal fremover fylde den gamle industribygning, Kedelhuset i Carlsberg Byen, med liv, musik og bevægelse, når Dansehallerne flytter tilbage til bydelen. Den 4.200 m2 store bygning skal renoveres totalt med respekt for historie og bygningens industrikarakter.

Nyt liv i dansens tjeneste

Kedelhuset, tidligere en del af Carlsberg Bryggerierne, forvandles til et nationalt og internationalt knudepunkt for dans og koreografi. Hensigten er at skabe et hus, hvor professionelle kan træne, udfolde sig og fremvise dans, samtidig med at publikum, amatører, børn, unge og foreningsliv kan mødes og blive inspireret af det professionelle dansemiljø. 

Kedelhusets oprindelige signifikante ydre bevares i sin helhed, mens den rå, mægtige hal i bygningens indre kerne vil blive ombygget med respekt for de bevaringsværdige arkitektoniske kvaliteter. Den fredede bygning får dermed både liv og ny funktion i dansens tjeneste, alt imens bygningens stemning og sjæl bevares. Bygningen er fordelt på to etager, hvoraf Dansehallerne skal indtage den øverste del. Der er planer om at åbne bygningen op for alle med en café eller lignende i dele af underetagen.

Mikkelsen Arkitekter og VITA Ingeniører står for transformationen, der sker på baggrund af et bredt samarbejde mellem Københavns Kommune, Bygningsfonden Kedelhuset, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, Augustinus Fonden, A.P. Møller Fonden, Lokale og Anlægsfonden samt Realdania.

Vi støtter projektet, der understøtter vores filantropistrategi ved at fremme en levende bygningskultur og skaber nye rammer for fællesskaber.

Historie

Arkitekt Carl Harild tegnede Kedelhuset som en del af Carlsberg Bryggerierne ved Valby Bakke i København. Byggeriet blev opført i 1925-28 for at samle al energi på bryggeriet ét sted. Det anses som et af samtidens stærkeste eksempler på funktionel industriarkitektur og et af periodens væsentligste arkitekturværker i Danmark.

I 1980´erne tog kunstnere initiativ til at etablere to institutioner i København: Dansens hus og Dansescenen, som begge flyttede til midlertidige lokaler i Carlsberg Byen i 2009 og fusionerede under navnet Dansehallerne i 2012. Dansehallerne var én af de første kulturinstitutioner, der flyttede ind Carlsberg Byen i Tap E i 2009 og var med til at præge den gryende bydel og sammenflette kunstnerisk bevægelse med områdets historie og tilknytning til kulturlivet. Dansehallerne måtte flytte fra Carlsberg Byen i september 2017 og har siden været i midlertidige lokaler.