Dansehallerne er vendt tilbage til Carlsberg Byen, og den gamle industribygning Kedelhuset fyldes med liv, musik og bevægelse. Den 4.200 m² store bygning er blevet renoveret med respekt for både sin historie og industrikarakter.
Nyt liv i dansens tjeneste
Kedelhuset, tidligere en del af Carlsberg Bryggerierne, er nu et nationalt og internationalt knudepunkt for dans og koreografi. Målet er at skabe et sted, hvor professionelle dansere kan træne, udfolde sig og optræde, mens publikum, amatører, børn, unge og foreninger kan mødes og inspireres af det professionelle dansemiljø.
Den oprindelige facade af Kedelhuset er bevaret, mens den mægtige, rå hal i bygningens kerne er ombygget med respekt for dens bevaringsværdige arkitektoniske kvaliteter. Den fredede bygning har dermed fået nyt liv og funktion i dansens tjeneste, samtidig med at dens unikke stemning og sjæl er bevaret. Bygningen huser nu en stor scene, en blackbox-scene, samt publikumsarealer, kontor og en række dansestudier.
Transformationen af Kedelhuset er udført af Mikkelsen Arkitekter og VITA Ingeniører, i samarbejde med Københavns Kommune, Bygningsfonden Kedelhuset, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, Augustinus Fonden, A.P. Møller Fonden, Lokale og Anlægsfonden samt Realdania.
Historie
Kedelhuset blev tegnet af arkitekt Carl Harild som en del af Carlsberg Bryggerierne ved Valby Bakke i København og opført mellem 1925 og 1928 for at samle al energi på bryggeriet ét sted. Bygningen er et af de stærkeste eksempler på funktionel industriarkitektur fra sin tid og et væsentligt arkitekturværk i Danmark.
I 1980'erne tog kunstnere initiativ til at etablere Dansens Hus og Dansescenen i København, som begge flyttede til midlertidige lokaler i Carlsberg Byen i 2009 og fusionerede under navnet Dansehallerne i 2012. Dansehallerne var en af de første kulturinstitutioner, der flyttede ind i Carlsberg Byen i Tap E i 2009, og har siden da præget bydelen og sammenflettet kunstnerisk bevægelse med områdets rige historie og kulturelle arv.