x

700 herregårde i et klik

Pressemeddelelse

29. april 2014

En helt ny hjemmeside har netop set dagens lys: danskeherregaarde.dk. Det er første gang at alle – fra historikere og slægtsforskere til turister og herregårdsentusiaster – med et enkelt klik får adgang til information om de godt 700 herregårde i Danmark. Bag oversigten over de mange herregårde står Dansk Center for Herregårdsforskning.

test

Med www.danskeherregaarde.dk, har Dansk Center for Herregårdsforskning etableret en samlet oversigt over alle landets herregårde. Som noget nyt er oversigten baseret på en klar definition af begrebet ’herregård”. Hjemmesiden indeholder både beskrivelser af herregårdenes historie, deres ejerforhold, bygninger og kulturmiljø.

Den danske herregård er gået online

Hjemmesiden danskeherregaarde.dk er resultatet af 2½ års arbejde, hvor Dansk Center for Herregårdsforskning har foretaget en samlet registrering og formidling af alle herregårdene i Danmark.

Med hjemmesiden er de enkelte herregårde blevet gjort tilgængelige på en måde, de ikke har været før. På hjemmesidens kort-funktion kan man følge herregårdenes udvikling over 500 år, og se, hvordan en given herregårds jordtilliggende, ejerforhold og produktionsforhold har ændret sig i løbet af historien.

Det er tanken, at danskeherregaarde.dk skal fungere som et fagligt digitalt opslagsværk. Derudover kan hjemmesiden også bruges til undervisning i dansk herregårdshistorie, da der samtidig er skrevet en række tema-artikler, som beskriver herregårdens generelle funktioner. Og så er hjemmesiden også tænkt til turister, der har mulighed for at søge efter herregårde i nærheden og få oplysninger om deres tilgængelighed for besøgende.

Hjemmesiden danskeherregaarde.dk er blevet til med en støtte på 1,7 mio. kr. fra Realdania som en del af initiativet Fremtidens Herregård.