x

MT Højgaard skal bygge Danmarks nye akvarium

Pressemeddelelse 26. oktober 2010

Bygningsfonden Den Blå Planet og Entreprenørfirmaet MT Højgaard A/S har i dag indgået en kontrakt om byggeriet af Den Blå Planet – det nye Danmarks Akvarium.

Kontrakten omfatter råhusentreprisen til over 120 mio. kr.
 
Byggeriet indledtes den 1. oktober 2010, da borgmester Henrik Zimino, formanden for Danmarks Akvarium, fhv. professor dr. scient. Flemming Frandsen, samt administrerende direktør for Realdania, Flemming Borreskov, tog de første spadestik til byggeriet.
 
Bygningen bliver på knap 10.000 etagemeter og er tegnet som en strømhvirvel af arkitektfirmaet 3XN med ingeniørfirmaet Moe & Brødsgård som underrådgiver. Akvariet bliver et af Nordeuropas største og mest moderne akvarier.
 
Formanden for Bygningsfonden Den Blå Planet, Bent Frank, udtaler i dagens anledning:
 
”Vi ser meget frem til samarbejdet med MT Højgaard om at forestå etableringen af bygningens basis. Vi ved, at MT Højgaard mestrer den disciplin til fuldkommenhed og forventer et rigtigt godt samarbejde på et udfordrende byggeri.”

Divisionsdirektør Bjarne Jørgensen, MT Højgaard A/S siger:
 
”Vi glæder os til at komme i gang med at opføre denne fantastisk flotte bygning, hvor der bliver stillet store krav til vores byggetekniske kunnen med de mange spændende vandmiljøer. Vi byggede i sin tid også det første Danmarks Akvarium i Charlottenlund, og vi er glade for, at vi med Den Blå Planet fortsat kan være med til at give danskerne store oplevelser.”
 
Bygningsfonden har tidligere indgået kontrakt med Kaj Andersen A/S om stål- og lukningsentrepriserne samt med det australske firma Advanced Aqarium Technology om akvarieteknikken. Byggeriet afsluttes ved årsskiftet 2012/13 og Den Blå Planet står helt færdig i foråret 2013.

Yderligere oplysninger

Bent Frank, formand for Bygningsfonden Den Blå Planet, telefon 21 69 95 93.

Bjarne Jørgensen, divisionsdirektør MT Højgård, telefon 25 22 58 08.

Pressemeddelelse udsendt af Bygningsfonden Den Blå Planet. Lagt på Realdanias hjemmeside pga. midlertidige tekniske problemer med Den Blå Planets hjemmeside, www.denblaaplanet.dk