x

Åbent Hus på Den Blå Planet

Pressemeddelelse 3. maj 2012

Om knapt et år åbner Den Blå Planet, der skal huse det nye Danmarks Akvarium, men allerede 19. og 20. maj i år bliver offentligheden inviteret indenfor for at se det usædvanlige byggeri på Amagers kyst tæt på Kastrup Havn.

”Den Blå Planet bryder på mange områder med traditionerne for, hvorledes verdens store akvarier præsenterer sig, og vi har modtaget usædvanlig mange henvendelser fra interesserede, som har ønsket at se byggeriet. De ønsker forsøger vi nu at imødekomme ved at holde åbent hus”, siger Bent Frank, der er formand for Bygningsfonden Den Blå Planet, som er bygherre.

Bent Frank understreger, at på grund af den store interesse, er det nødvendigt at tilmelde sig på forhånd via Den Blå Planets hjemmeside, som også indeholder praktiske oplysninger om arrangementet.

Den Blå Planet bliver Nordeuropas største og mest moderne akvarium med en enestående arkitektur. Det er tegnet af arkitektfirmaet 3XN som en hvirvelstrøm, og bygningsværket vil stå som en markant skulptur ved Øresunds kyst og vil kunne ses af alle, der ankommer til Danmark til lands, til vands eller i luften. Når akvariet står færdigt i foråret 2013 vil det årligt blive besøgt af ca. 700.000 gæster, og det bliver dermed en af Danmarks fem største turistattraktioner.

”Den Blå Planet bliver et fantastisk sted, der vil stå som et markant arkitektonisk vartegn ikke bare for lokalområdet omkring Amager Strand og Kastrup Havn, men for hele København og Øresundsregionen”, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania, og fortsætter: ”Den Blå Planet vil formidle viden om naturen gennem publikumsaktiviteter, udstillinger og undervisning til børn og voksne, til naboer og københavnere, til danskere og folk på besøg eller på rejse – og løfte Øresundsregionen som turistmål.”

”Jeg er sikker på, at det nye Danmarks Akvarium i Kastrup med sin markante placering på kanten af Øresund vil blive et kulturelt fyrtårn, der vil være med til at sætte fokus på Amager i almindelighed og Tårnby i særdeleshed”, udtaler borgmester Henrik Zimini, Tårnby Kommune, og ser frem til et meget tæt samarbejde med akvariet til gavn for blandt andre kommunens skoleelever.

Hovedbidragyderne til Den Blå Planet er Realdania, Knud Højgaards Fond, Tårnby Kommune samt Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

Den Blå Planet ligger på Kajakvej 15 i Kastrup ca. 600 meter fra Kastrup Metrostation. Adgangsbilletten til besøget inkluderer også en rejse med Metroen ud og hjem.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Den Blå Planet