x

Spaden er sat i jorden til Den Blå Planet

Pressemeddelelse 1. oktober 2010

Den officielle start på byggeriet af Den Blå Planet, det nye Danmarks Akvarium nord for Kastrup Havn, blev markeret i dag kl. 12.30, da Tårnby Kommunes borgmester, Henrik Zimino, tog første spadestik.

Den Blå Planet

 

”Det er en stor dag for Tårnby Kommune. Vi tager nu hul på et byggeri, der om tre år bliver Nordeuropas største og mest moderne akvarium. Vi bliver hjemsted for en stor national kulturinstitution og en af Danmarks største turistattraktioner. Det er vi stolte af, og vi glæder os til sammen med Danmarks Akvarium at byde de mange besøgende fra Danmark og udlandet velkommen”, sagde Henrik Zimino.

Næstformanden i Knud Højgaards Fond og formand for Danmarks Akvarium,professor Flemming Frandsen, tog næste spadestik.


”Dagen i dag har vi imødeset med stor forventning. Vi går i gang med at bygge et akvarium, der vil repræsentere det ypperste internationale niveau, hvad angår udstillinger, formidling og undervisning. I al beskedenhed tror jeg, at vi kan levere et bidrag til at styrke interessen for naturvidenskab herhjemme også for de kommende generationer bl.a. i kraft af vores veludbyggede skoletjeneste.”, forudså Flemming Frandsen.

Administrerende direktør Flemming Borreskov, Realdania, tog tredje spadestik og glædede sig især over den arkitektoniske løsning.

”Bygningen blive formet som en hvirvelstrøm og viser noget af den bedste arkitektur, som Danmarks kan byde på i det 21. århundrede. 3XN har med Den Blå Planet skabt et helt unikt byggeri. Et byggeri, der ikke kun i sit indhold, men også i sin form har potentiale som et nyt vartegn for København og for Danmark. Lige midt i et af de travleste trafik-knudepunkter i Skandinavien og i Øresundsregionen.”

Efter planen skal Den Blå Planet åbne dørene for besøgende i foråret 2013, og indtil da har Danmarks Akvarium åbent i de nuværende bygninger i Charlottenlund, hvor der bl.a. er udstillet en model af byggeriet.

Bidragyderne bag Den Blå Planet er Realdania, Knud Højgaards Fond, Tårnby Kommune samt Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.