x

Fuldt hus på Den Blå Planet

Pressemeddelelse 19. maj 2012

Selv om Den Blå Planet, der skal huse det nye Danmarks Akvarium, først åbner næste forår, er offentlighedens interesse for det usædvanlige byggeri overvældende. Det blev med al tydelighed demonstreret, da over 2.500 mennesker i går besøgte byggepladsen på Amagers kyst tæt på Kastrup Havn.

De mange mennesker fik adgang til byggepladsen i forbindelse med Den Blå Planets store åbent hus arrangement lørdag og søndag i denne weekend.

”Det er en udsøgt fornøjelse at være vært ved et arrangement, hvor så mange interesserede og forventningsfulde mennesker møder op, og vi har fået et væld af positive tilkendegivelser fra de besøgende. Bagsiden af medaljen er, at vi desværre kun har mulighed for at modtage godt 2.500 gæster om dagen, og allerede for fjorten dage siden var alle adgangsbilletter afsat”, oplyser Bent Frank, formand for Bygningsfonden Den Blå Planet, som er bygherre.

Den Blå Planet bliver Nordeuropas største og mest moderne akvarium med en enestående arkitektur. Det er tegnet af arkitektfirmaet 3XN som en hvirvelstrøm, og bygningsværket vil stå som en markant skulptur ved Øresunds kyst og vil kunne ses af alle, der ankommer til Danmark til lands, til vands eller i luften. Når akvariet står færdigt i foråret 2013, vil det årligt blive besøgt af ca. 700.000 gæster, og det bliver dermed en af Danmarks fem største turistattraktioner.

Hovedbidragyderne til Den Blå Planet er Realdania, Knud Højgaards Fond, Tårnby Kommune samt Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

”Det er utrolig positivt at se den store interesse for Den Blå Planet allerede nu et år før åbningen. Den Blå Planet bliver et fantastisk sted, der vil stå som et markant arkitektonisk vartegn ikke bare for lokalområdet omkring Amager Strand og Kastrup Havn, men for hele København og Øresundsregionen, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania, og fortsætter: ”Den Blå Planet vil formidle viden om naturen gennem publikumsaktiviteter, udstillinger og undervisning til alle – både københavnere, turister og folk på gennemrejse – og løfte Øresundsregionen som turistmål”. 
 
Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Den Blå Planet.