x

En festlig dag på Den Blå Planet

Pressemeddelelse 9. december 2011

Trods vejret var stemningen høj, da bygherre, arkitekt og ingeniører samt entreprenører, håndværkere og teknikere i dag var samlet til rejsegilde på Den Blå Planet, det nye Danmarks Akvarium, som opføres i Tårnby Kommune tæt på Københavns Lufthavn.

Formanden for Bygningsfonden Den Blå Planet, Bent Frank, bød velkommen.

”Den Blå Planet er på mange måder et usædvanligt projekt med en konstruktion, der byder på mange udfordringer. Ikke mindst i det lys er det en fornøjelse af kunne se tilbage på en byggeproces, der indtil nu er gennemført efter planen og med en høj kvalitet. Der er stor grund til at rose alle involverede i processen ikke mindst håndværkerne”, understregede Bent Frank.

Den Blå Planet er tegnet af arkitektfirmaet 3XN, som dagligt har overvåget og bistået byggeprocessen. Partner i 3XN, Kim Herforth, sagde bl.a.:

”Den Blå Planet har netop været repræsenteret på den danske pavillon på Biennalen i Venedig. Det er et prestigeprojekt for Hovedstadsområdet, for Danmark og for 3XN. Det er derfor en særlig glæde nu at se, hvorledes de tanker, vi gjorde os ved tegnebordet, begynder at materialisere sig her på byggepladsen”, sagde Kim Herforth.

MT Højgaard er hovedentreprenør på projektet, og direktør Bjarne Jørgensen sagde bl.a.:

”Vi har før bygget akvarier, bl.a. også det nuværende Danmarks Akvarium i Charlottenlund. Men Den Blå Planet er en særlig opgave, hvor de mange spændende vandmiljøer stiller særlige krav til vores byggetekniske kunnen. Men vi vil gøre vores yderste for at aflevere et færdigt projekt uden fejl og mangler”, betonede Bjarne Jørgensen.

Den Blå Planet bliver Nordeuropas største og mest moderne akvarium og forventes indviet omkring 1. april 2013. Byggeriet kant følges på www.denblaaplanet.dk. Her findes også fotos fra byggepladsen.