x

Et arkitektonisk og ingeniørmæssigt fyrtårn uden lige

Pressemeddelelse 21. marts 2013

Den Blå Planet, Nordeuropas største og mest moderne akvarium, blev i dag åbnet af Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe indviede i dag sammen med Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen

Den Blå Planet.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium er opført på Amagers kyst i Tårnby Kommune. Hovedbidragyderne er Realdania, Knud Højgaards Fond, Tårnby Kommune samt Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond samt med et realkreditlån fra LR Realkredit A/S.

I sin velkomst til Dronningen og Prinsgemalen, sagde formanden for Bygningsfonden Den Blå Planet, Bent Frank bl.a.:

”Det er en stor tilfredsstillelse, at indvielsen af Den Blå Planet i dag kan finde sted på en dato, som blev fastlagt for flere år siden, og inden for det oprindeligt afsatte budget. Det har været en spændende opgave at vælge den rigtige vinder af arkitektkonkurrencen, og at omsætte det spektakulære design til et unikt bygningsværk. Når vi i dag ser resultatet af anstrengelserne synes jeg, at begge dele er lykkedes”, sagde Bent Frank, som derefter rettede en stor tak til de gavmilde sponsorer samt til de dygtige arkitekter, ingeniører og håndværkere m.fl., der har skabt et resultat, som alle besøgende i Den Blå Planet, Danmarks Akvarium kan glæde sig over.

Administrerende direktør i Realdania, Flemming Borreskov, sagde bl.a.:

”Den Blå Planet er blevet et arkitektonisk og ingeniørmæssigt fyrtårn, der ikke findes magen til. Bygningen er i sig selv en oplevelse, og jeg er sikker på, at Den Blå Planet vil trække rigtig mange besøgende til og blive et nyt vartegn for Hovedstaden og Øresundsregionen”

Borgmester Henrik Zimino, Tårnby Kommune, sagde bl.a.:

”Det er et spektakulært byggeri, vi har fået i Tårnby – akvariet repræsenterer det ypperste, hvad angår oplevelser, formidling og undervisning. Den Blå Planet er et vartegn i særklasse – og det er vi stolte af”.

Formanden for Den Blå Planet, Danmarks Akvarium, professor Flemming Frandsen, glædede sig over, at 15 års forventninger og arbejde med at etablere et nyt Danmarks Akvarium nu har udmøntet sig i en ikon bygning tæt på Øresund.

”Vi har fået en bygning, en hvirvelstrøm, som bryder med alle gængse forestillinger om, hvordan et akvarium skal se ud. Det er sket takket være et stærkt team bag projektet, en visionær arkitekt, en dygtig byggeledelse, kompetente entreprenører og en dygtig og engageret ledelse og medarbejderstab på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium. Jeg ser frem til, at Den Blå Planet vil blive vel modtaget af den danske befolkning og leve op til gæsternes forventninger, sagde Flemming Frandsen.

I morgen, den 22. marts kl. 10, åbner Den Blå Planet, Danmarks Akvarium for publikum. På grund af den store interesse, der forventes ved åbningen, anbefaler akvariets ledelse, at besøgende så vidt muligt benytter Metroen til Kastrup Station.

Yderligere oplysninger om Den Blå Planet kan fås ved henvendelse til Bent Frank, formand for Bygningsfonden Den Blå Planet, telefon 21 69 52 21.