Ny Europaskole i Carlsberg Byen
Vi har sammen med en række samarbejdspartnere støttet den nye Europaskole med plads til ca. 900 elever. Skolen har en en central placering i hjertet af Københavns nye bydel Carlsberg Byen. Projektet omfatter i alt 14.000 kvadratmeter fordelt på fem etager.
Foruden undervisningslokaler omfatter byggeriet også fritidstilbud, idrætshal og udearealer.
Et byggeri tilpasset omgivelserne
Skolen, som er tegnet af Nord Architects og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, er nøje tilrettelagt i samspil med de eksisterende bygninger. Det kommer blandt andet til udtryk i netop murværket, der med forskellige detaljer og udspring sender hilsener til bryggerigrundens historiske byggestil.
Der er desuden lagt vægt på, at bygningen åbner sig op mod byens rum med glidende overgange mellem ude og inde. Den åbne stueetage og det offentlige taglandskab er med til at skabe identitet og byliv i et læringsunivers, hvor zoner til fordybelse, dialog og fysisk udfoldelse bliver en integreret del af både Europaskolen og bydelens identitet.
København som attraktiv by for international arbejdskraft
Den internationalt krediterede skole skal være med til at gøre København mere attraktiv for international arbejdskraft. Målet med en større international skole er blandt andet at sætte fokus på København som en by, der ønsker tiltrække flere internationale virksomheder. Af samme grund har en moderne og større Europaskole i København længe stået højt på ønskelisten hos politikere og erhvervslivet i København
Hvad er en Europaskole?
Den første Europaskole blev oprettet i 1953 i Luxembourg. Skolerne henvender sig primært til børn af ansatte ved EU og andre internationale organisationer. Der findes i alt 15 skoler rundt omkring i Europa.
Europaskolen i København er en kommunal skole under Københavns Kommune, som drives af Sankt Annæ Gymnasium. Skolen tilbyder klassetrin fra børnehaveklassen til den europæiske studentereksamen 'European Baccalaureate'.
Bygherre og økonomi
Skolen er opført af udviklingsselskabet Carlsberg Byen. Vi har støttet med 160 mio. kroner til byggeriet af den nye skole. Herudover bidrager Novo Nordisk Fonden, Nordea Fonden og Industriens Fond også til projektet med godt 140 mio. kroner. Københavns Kommune har bevilget 150 mio. kroner til byggeriet.