Faaborg Museum

Faaborg Museums inventar, der er tegnet specifikt til bygningen i samarbejde med møbelarkitekt Kaare Kllint, er blevet restaureret.

Tema

En undtagelse 

Faaborg Museum har til huse i en enestående bygning fra 1915, der er tegnet af arkitekten Carl Petersen. Museet er hans hovedværk inden for nordisk klassicisme, og noget af det helt særlige er, at inventaret indgår som en sammentænkt del af udtrykket, fordi det er tegnet specifikt til bygningen. 

Inventaret blev til i et samarbejde med den berømte møbelarkitekt Kaare Klint, der dengang var en af Danmarks førende møbelarkitekter. Blandt frugterne af samarbejdet er den berømte karm-stol, Klints Faaborgstol, der i dag betragtes som et af dansk møbelkunsts hovedværker.

Inventaret anses for så vigtig en del af selve museet, at møblernes tilstedeværelse i museet er sikret ved en tinglyst deklaration. Det er årsagen til, at vi der normalt ikke går ind i projekter, der omhandler inventar, ønskede at støtte restaureringen af de efterhånden nedslidte møbler. Projektet blev gennemført med støtte fra Kulturarvsstyrelsen.

Projektfakta

Kontakt

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Grønnegade 75
5600 Faaborg

Relaterede projekter Se alle projekter

Godthaab Hammerværk

Faaborg Havnebad

MiniCO2 Husene: Upcycle House

Odense Adelige Jomfrukloster

{{ title }}

{{ description }}