x

Nyt kunstprojekt i Frederik VIII's palæ

Pressemeddelelse 27. februar 2007

Som led i istandsættelsen af Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys kommende bolig på Amalienborg, Frederik VIII's Palæ, er en række væsentlige, yngre, danske kunstnere inviteret til at udsmykke palæet samt nyfortolke haveanlægget. Udsmykningen gælder palæets officielle lokaler og foregår i tæt samarbejde med Kronprinsparret, der personligt har udvalgt de inviterede kunstnere.

Frederik VIII's Palæ er opført i årene 1750-60 og var senest officiel bolig for Kong Frederik IX og Dronning Ingrid. Slots- og Ejendomsstyrelsen gennemfører i disse år en omfattende istandsættelse og restaurering af palæet. Udsmykningen vil tilføre palæet et nutidigt præg, der reflekterer såvel Kronprinsparrets engagement i dansk kulturliv som samtidskunstens diversitet og mangfoldige udtryk.

 

Udsmykningen af Frederik VIII's Palæ fordeler sig genremæssigt mellem maleri, tegning, skulptur og installation. I samråd med Kronprinsparret vil de inviterede kunstnere skabe værker, der på forskellige måder integreres i palæets arkitektur.

 

Udsmykningen og haven er finansieret af Realdania, der med projektet ønsker at sætte fornyet fokus på samspillet mellem kunst og arkitektur. Et samspil som historisk har været helt naturligt i de vigtigste bygningsværker, men som mere eller mindre forsvandt med funktionalismens gennembrud i 1920'erne.

Istandsættelse og udsmykning forventes afsluttet i 2009.