x

Mange vil designe og bygge fremtidens landbrugsbyggeri

Pressemeddelelse 19. januar 2007

Der er stor interesse for at deltage i Realdanias idekonkurrence om fremtidens landbrugsbyggeri. Over 100 virksomheder er gået sammen i 23 forskellige konsortier for at give bud på, hvordan landbrugsbyggeri bør se ud i fremtiden. 13 konsortier er nu blevet prækvalificeret til de seks eksempel-byggerier.

De prækvalificerede konsortier skal i løbet af det kommende forår komme med forslag til seks konkrete landbrugsbyggerier. Seks landmænd geografisk bredt fordelt rundt om i landet står overfor at skulle opføre nye stald- og driftsbygninger, og det er målet med konkurrencen, at byggerierne, når de står færdige, vil være med til at sætte nye standarder for, hvordan vi bygger bedre, smukkere, mere dyrevenlige og mere effektive produktionsbyggerier på landet.

- "Interessen for konkurrencen har været overvældende, og det er vi naturligvis meget glade for", siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania. "Det er også positivt, at det både er de traditionelle såvel som nye aktører, der har budt ind, ligesom både store og helt små virksomheder er repræsenteret. Vi har ønsket at skabe en bro mellem landmændene, deres leverandører, arkitekter, rådgivere og landkommunerne for ad den vej at udvikle en byggetradition med fokus på æstetisk og funktionel sammenhæng - og vi er glade for, at den tankegang synes at være slået igennem."