x

Eksperimenterende med blik for det stedbundne

I det naturskønne område på det østlige Lolland finder man Fuglsang Kunstmuseum.

Den prisbelønnede bygning blev udbudt i en international arkitektkonkurrence, som blev vundet af den engelske arkitekt, Tony Fretton.

Hans forslag til bygning vandt, fordi den både skabte fremragende udstillingsforhold og integrerede den nye bygning i Fuglsangs gamle herregårdsanlæg på en måde, så arkitekturen knytter sig til såvel herregårdsarkitekturen som det omgivende godslandskab. Museet forener nu en eksperimenterende tilgang med et blik for det stedbundne.

Fuglsang Kunstmuseum rummer dansk maleri, skulptur og kunst på papir fra ca. 1780 - 1980. I samlingerne findes de væsentligste kunstnere og strømninger i dansk kunsthistorie, heriblandt Jens Juel, P.C., Skagensmalerne, Vilhelm Lundstrøm, Olaf Rude og Cobra samt konkret kunst. Samlingen er af høj kvalitet, og kan nu præstenteres i nye, flotte og respektive omgivelser.

Projektet omfattede også restaureringen af Fuglsangs gamle smedje samt udvikling og vedligehold af forpagterboligen, der anvendes til kulturaktiviteter for børn og unge.

Fuglsang Kunstmuseum samler således kunst, musik, fordybelse og naturoplevelser omkring det historiske gods, Fuglsang, og bygger på den måde videre på godsets lange traditioner som bindeled til dansk kulturliv.

Vidste du, at...

Fuglsang Herregaard havde Danmarks største billardbord. Men da herregården blev omdannet til refugium, blev bordet skænket til statsministerens sommerresidens, Marienborg.

Prisvindende projekt

I oktober 2010 blev Fuglsang Kunstmuseum valgt som vinder af Guldborgsund Kommunes Arkitekturpris i kategorien "Nybyggeri og tilbygninger".