x

En mølle med mange år på bagen 

Grubbe Mølle er et stykke kulturhistorie, som ligger i meget smukke omgivelser ved Svanningebækken. Den fredede Grubbe Mølle uden for Faaborg har noget, som andre vandmøller ikke har; et dobbelt vandhjul. Vandet kommer fra Svanningebækken, og nær vandmøllen findes også en vindmølle. Vandmøllen nævnes helt tilbage i 1599, hvor vindmøllen er af nyere dato, da den kom til i 1892. Selve bygningen trængte til en kærlig hånd og fik det, da vi støttede en restaurering af anlægget.

Kulturhistorisk turistattraktion

I Danmark findes bare fire mølleanlæg med begge disse mølletyper, og Slots- og Kulturstyrelsen har vurderet, at Grubbe Mølle er den mest imposante af de fire. I dag er Grubbe Mølle og især vandmøllen en kulturhistorisk turistattraktion på Faaborg-egnen.

Bygningsarven i landdistrikterne 

Projektet er støttet gennem vores initiativ Bygningsarven i landdistrikterne, hvor vores mål er at skabe forståelse for bygningsarvens mange værdier – ikke mindst det samfundsøkonomiske potentiale – og derigennem skabe incitament til at benytte og beskytte historiske bygninger og kulturmiljøer i landdistrikterne.

 

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}