x

Halkær Kro bliver i disse år udbygget betragteligt til at kunne rumme meget mere fællesskab, mad og økologi. 

Mad- og Kulturhuset skal være centrum for udvikling af økologisk madkultur, stærke sociale og faglige netværk og lokale fællesskaber. Det bygger på Halkær Kros 30-årige succes med at skabe nye tiltag, løfte lokalområdet og knytte tætte bånd. Halkær Kro Mad & Kulturhus skal give lokalområdets potentialer for mad- og naturoplevelser et nyt og potent afsæt, skabe grobund for nye fællesskaber og blive det naturlige lokale mødested. Skolerne vil have et naturligt udgangspunkt for naturnære oplevelser, de cyklende får et indholdsrigt pitstop og de unge får nye muligheder for at dyrke mad, musik og fællesskab.  

Mad som samlingspunkt 

Den omfattende udbygning af Halkær Kro inkluderer blandt andet et større undervisningskøkken samt et udviklingskøkken for madiværksættere. Samtidig bliver Halkær Kros funktion som lokalt forsamlingshus styrket med tiltag, der gør det meget mere tilgængeligt. Kroen bliver også mere åben for spontane besøgende, som kommer forbi på den populære jernbanesti eller fra fjorden. 

Det er køkkenet som bliver kroens helt store mødested, hvor de frivillige samles om madlavning, fællesspisning og netværk. Ofte er køkkenfaciliteter aflukket rum eller produktionskøkkener, men i Halkær er køkkenet rammen for selve aktiviteten, hvor fællesskabet kan dyrkes og vokse sig stort.

Drevet af frivillige kræfter

Halkær Kro blev købt af otte familier i 1992, som siden er blevet drevet af frivillige kræfter. Det nationalt og internationalt anerkendte spillested udviklede sig også til et økologisk spisehus, som var de første i Danmark til at opnå det økologiske guld-spisemærke. Nu skal rammerne gøres tidssvarende og forsamlingshuset skal nytænkes. 

Det samlede byggeprojekt forventes at være klar til indvielse i forbindelse med Halkær Festival, som afholdes den første weekend i juni 2024.