x

Halkær Kro er blevet betragteligt udbygget og står nu som et centrum for fællesskab, mad og økologi. Med den nye udvidelse byder Halkær Kro Mad- & Kulturhus velkommen til udviklingen af en økologisk madkultur, styrkede sociale og faglige netværk samt blomstrende lokale fællesskaber. Denne transformation bygger på Halkær Kros 30-årige succes med at skabe nye tiltag, løfte lokalområdet og knytte tætte bånd.

Mad- og Kulturhuset skal være en drivkraft for lokalområdets potentiale inden for mad- og naturoplevelser, skabe grobund for nye fællesskaber og blive det naturlige samlingspunkt. Skolerne får et naturligt udgangspunkt for naturnære oplevelser, cyklisterne kan nyde et indholdsrigt pitstop, og de unge får nye muligheder for at dyrke mad, musik og fællesskab.

Mad som samlingspunkt 

Den omfattende udbygning af Halkær Kro inkluderer blandt andet et større undervisningskøkken og et udviklingskøkken for madiværksættere. Samtidig er Halkær Kros funktion som lokalt forsamlingshus blevet styrket, hvilket gør det mere tilgængeligt og indbydende. Kroen er nu mere åben for spontane besøgende fra den populære jernbanesti eller fjorden.

Køkkenet er hjertet af kroen, hvor frivillige samles om madlavning, fællesspisning og netværk. I modsætning til de fleste køkkenfaciliteter, der ofte er lukkede produktionsrum, er Halkærs køkken en åben ramme for aktivitet og fællesskab, hvor samvær kan blomstre.

Drevet af frivillige kræfter

Halkær Kro blev købt af otte familier i 1992 og har siden da været drevet af frivillige kræfter. Kroen, som er et anerkendt spillested både nationalt og internationalt, udviklede sig også til et økologisk spisehus og var de første i Danmark til at opnå det økologiske guld-spisemærke. Med de nye, tidssvarende rammer og nytænkningen af forsamlingshuset, er Halkær Kro klar til at fortsætte sin rejse som en vigtig del af lokalsamfundet.