x

Dronningen åbner verdens mest tilgængelige kontorhus

Pressemeddelelse 11. december 2012

Den 12.12.12. kl. 12 åbner Hendes Majestæt Dronning Margrethe d. II officielt Handicaporganisationernes Hus i Høje-Taastrup. Det er en festdag, hvor 800 gæster vil fejre, at det er lykkedes at skabe et bemærkelsesværdigt kontorhus, hvor alle kan fungere optimalt uafhængigt af handicap.

Innovative løsninger og velkendte tiltag går op i en højere enhed i Handicaporganisationernes Hus, der fremstår som et helt igennem unikt byggeri. Huset er en realisering af en historisk beslutning, som har ført visionen om en fuldstændig tilgængelig kontorarbejdsplads ud i livet.

Formand for DH Stig Langvad, der er paraplyorganisation for handicaporganisationerne, fortæller om huset: ”Når vi på onsdag slår dørene op til det nye fælles domicil, har vi samtidig skabt et byggeri, der vil danne skole for et komplet fokus på tilgængelighed i moderne kontorbyggeri – uden, at det gør byggeriet dyrere, og uden at gå på kompromis med dansk tradition for flot og funktionelt design.”

En del af visionen bag huset er, at det skal inspirere til et markant løft i tilgængeligt byggeri, så alle med handicap får langt lettere adgang til at færdes uhindret og deltage aktivt i arbejds- og samfundslivet. Byggeriets aktører har fået nye kompetencer til at bygge for alle, og det kan give større konkurrenceevne, når der skal bydes på byggerier nationalt som globalt. Samtidig betyder det meget for synlighed, effektivitet og gennemslagskraft, når 17 handicaporganisationer og seks beslægtede organisationer samles under samme tag.

”Handicaporganisationerne vil, både hver for sig og samlet, opnå en langt stærkere stemme i offentligheden og hos medlemmerne. Handicapsagen opnår langt større offentlig synlighed og gennemslagskraft med en ny fælles platform og mere effektiv ressourceudnyttelse – bl.a. til gavn for det lokale sociale arbejde”, siger Stig Langvad, og fortsætter: ”Alene muligheden for at henvise til Handicaporganisationernes Hus vil blive en løftestang for hver enkelt person med handicap, der lokalt argumenterer for bedre tilgængelighed i hverdagen.”

Bidragsydere

Projektet er gennemført med betydelig og afgørende støtte fra:

Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania og VILLUM FONDEN.

Derudover har Augustinus Fonden, Bevica Fonden og Vanførefonden bidraget økonomisk til projektets udvikling og gennemførelse.

Fakta:

Projektet startede i 2008.

Byggestart: Juni 2010.

Færdigt: November 2012

Areal: 12.600 m2 fordelt over 4 etager

310 arbejdspladser                   

Prisen for byggeriet er 180 mio. kr.

Indflyttere: 17 handicaporganisationer og 6 beslægtede almennyttige organisationer

Entreprisen er udført af NCC, Cubo, Force4, Niras og Møller & Grønborg

Bygherrerådgivere: Gottlieb Paludan,

Bygherrerådgivere: Rambøll og Mtre

Pressemeddelelsen er udsendt af Danske Handicaporganisationer.