Nye, foranderlige byrum som afsæt for forskellige typer oplevelser og funktioner. Sådan lød målet for projektidéen i Henne Strand. Også forbindelsen mellem by og strand er blevet styrket, og tilgængeligheden forbedret.

Ved Jyllands vestkyst, nær Varde, ligger kystbyen Henne Strand gemt bag klitterne. Byen er et klassisk eksempel på et kystnært sommerhusområde, og langt størstedelen af de overnattende gæster er tyske turister, der i generationer har nydt den autentiske vestkystoplevelse og de rå naturomgivelser. 

Oplevelsen af Henne Strand bærer bar præg af den trafikerede og smalle vejforbindelse mellem byens centrale torv og stranden. Det er baggrunden for, at byens borgere, feriehusejere og erhvervsdrivende i samarbejde med Varde Kommune udviklede en projektidé, der skulle styrke oplevelsen af den lille ferieby.

Byen og stranden samt koblingen mellem de to har været i fokus for denne projektidé, hvor målet også har været at opgradere byens torv, så det kunne bruges til forskellige funktioner og i forskellige sammenhænge. På strandpladsen har idéen været at skabe et attraktivt mødested og opholdsrum, der visuelt knytter strand og hav sammen. Og ikke mindst har en trafiksikker forbindelse knyttet by og strand sammen og øger nu tilgængeligheden for alle typer besøgende. 

Fælles fodslag

Projektidéen er en videreudvikling og virkeliggørelse af flere indsatser, som indgår i udviklingsplanen for Henne. Udviklingsplanen er skabt i et samarbejde mellem lokale kræfter og kommune, hvor målet har været at få en fælles retning for udviklingen af kystbyen. Projektidéen bygger også videre på Varde Kommunes turismestrategi, som har fokus på at styrke Henne Strand som en attraktiv kystdestination.

 

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2016
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2016
  • Nyheder

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Henne Strand

Relaterede projekter Se alle projekter

Nørre Vorupør Landingsplads

Hanstholm Vildtreservat

Arbejdende Pumpestationer

Marielyst

{{ title }}

{{ description }}