x

En projektidé der skulle styrke feriebyen 

Ved Jyllands vestkyst, nær Varde, ligger kystbyen Henne Strand gemt bag klitterne. Byen er et klassisk eksempel på et kystnært sommerhusområde, og langt størstedelen af de overnattende gæster er tyske turister, der i generationer har nydt den autentiske vestkystoplevelse og de rå naturomgivelser. Men oplevelsen af Henne Strand bar præg af den trafikerede og smalle vejforbindelse mellem byens centrale torv og stranden. Det var baggrunden for, at byens borgere, feriehusejere og erhvervsdrivende i samarbejde med Varde Kommune udviklede en projektidé, der skulle styrke oplevelsen af den lille ferieby. 

Attraktivt mødested og opholdsrum

Byen og stranden samt koblingen mellem de to var i fokus med dette projekt. Målet var at opgradere byens torv, så det kunne bruges til forskellige funktioner og i forskellige sammenhænge. På strandpladsen var idéen at skabe et attraktivt mødested og opholdsrum. Og sidst men ikke mindst ønskede man en trafiksikker forbindelse, som kunne knytte by og strand sammen og øge tilgængeligheden for alle typer besøgende. 

En kobling mellem by og strand 

I dag er to nye byrum udviklet, og forbindelsen mellem bymidten og stranden er forbedret, så alle kan komme sikkert frem og tilbage. Både på strandpladsen og bytorvet er der anlagt kunstige klitter, som giver mulighed for aktivitet og ophold - og for at nyde den smukke solnedgang over Vesterhavet.