x

Målet med projektet har været at skabe et oplevelses- og traditionsrigt maritimt byrum, som forbinder by og fjord, og som er en smeltedigel for tværgående brugerdrevne kultur- og fritidsaktiviteter for borgere i alle aldre.

Det gamle skibsværft med ophalerbeddinger er fra slutningen af 1930’erne og meget specielt, fordi der er bevaret meget få værfter af den slags i Danmark.

Der har i mange år været planer for at renovere og genanvende det historiske skibsværft og bringe liv tilbage til den gamle havn. Med renoveringen af værftet er der moderne muligheder for kulturel udfoldelse, men en af grundstenene i projektet har været at fastholde det maritime udtryk og understøtte det maritime miljø. Blandt andet ved at stille beddinger og plads til reparation af småbåde til rådighed.

Det er ikke kun holbækkere, der får glæde af det restaurerede værft. Antallet af den slags værfter i Danmark kan tælles på en hånd, og det vil være interessant for blandt andre træskibsentusiaster at komme til Holbæk med deres skib.

”Beddinger af den slags bliver nødvendige i fremtiden, fordi der sejler mange træskibe rundt, der skal på bedding for at blive vedligeholdt. Så det er vigtigt at bevare et sted, som er med til at bevare træskibene som en del af vores maritime historie”, siger arkitekt Ulla Lunn fra A. P. Møller Fonden.

Uddannelse, cafe og fritidsliv under samme tag

Det er en bred palet af mennesker, der samles under ét tag i Værftet. Holbæk Klatreklub, Nordvestsjællands Produktionsskole, UngHolbæk og Holbæk Gamle Havns beddinger får alle til huse i de nyrenoverede bygninger

Hallen rummer en cafe, og det er gjort muligt at restaurere mindre både i den store hal, der er indrettet med både opvarmede og uopvarmede afdelinger. På sommerdage kan portene i den store værftsbygning åbnes, så der bliver udeservering i cafeen og mulighed for at alle kan bruge hallen som opholdsrum.