x

Vestsjællandsk hospice klar til indvielse

Pressemeddelelse

10. marts 2010

Med Hospicegården Filadelfia i Dianalund har Vestsjælland fået et hospicebyggeri, som tilbyder alvorligt syge og døende gode og trygge rammer om den sidste svære tid. Det nye hospice bliver indviet fredag den 19. marts.

I august måned blev der holdt rejsegilde på byggeriet i Dianalund tæt ved Sorø og nu 7 måneder efter kan Hospicegården Filadelfia slå dørene op til et nyt hospice med 12 pladser på 1870 m2 samt udenomsarealer med haveanlæg, terapihave, indkørselsvej og p-pladser. Et arkitektonisk velgennemtænkt hospicebyggeri, hvor der er lagt vægt på, at de fysiske rammer giver de bedste forhold for beboere, pårørende, frivillige og ansatte.

Helt fra begyndelsen er de fysiske rammer blevet tænkt ind som en central del af den palliative behandling på det kommende hospice. Der er lagt vægt på hjemlighed og nærvær, og alle værelser får privat terrasse, de fleste med direkte adgang til den planlagte terapihave.

"Vi er utrolig glade for, at det er lykkedes at skabe et velfungerende hospice med yderst professionelt personale. Det tilsammen gør at hospice kan tilbyde den bedst mulige lindrende behandling og omsorg til den døende og yde støtte og hjælp til disses pårørende," siger Jørn Noe formand for Hospicegården Filadelfia.

Hospicet er opført i samarbejde med Realdania og efter designprincipperne i modelprogrammet "Program for Det Gode Hospice i Danmark".

"I Realdania er vi glade for, at vi har kunnet bidrage til, at de gode intentioner bag hospice-filosofien bliver tænkt ind i de konkrete fysiske rammer," siger Marianne Kofoed, projektleder i Realdania. "Det har vi opnået med Hospicegården Filadelfia, hvor der er skabt et byggeri, som giver den oplevelse af tryghed, ro og nærvær, der er så vigtig for livskvaliteten i den sidste tid."

Hospicegården Filadelfia er tegnet af Mangor & Nagel, og er opført i tilknytning til Filadelfia, som har stillet et smukt område til rådighed for Hospicegården. En unik komponent i byggeriet bliver terapihaven, der med sine fantastiske rammer vil blive til stor glæde og gavn for først og fremmest beboerne, men også for de ansatte og de pårørende.

Realdania har afsat 8 mio. kr. til udviklingen af Hospicegården Filadelfia. Totalentreprisesummen for Hospicet lyder på 31,5 mio. kr.

Indvielsen af Hospicegården Filadelfia finder sted fredag den 19. marts kl. 11.00 på Elmevej 7 i Dianalund.

Hospicet er klar til at tage imod de første patienter fra 23. marts.