x

Sammenhæng mellem by og havn er blevet forbedret

Havnen i Løgstør er i en positiv udvikling med øget turisme og udvikling af havnens arealer. Desværre var havnen og bymidten i den gamle købstad dårligt forbundet. Det betød, at mange turister ikke fandt op til byens handelsgader.

Med støtte fra os er Købmager Passagen nu realiseret, Den giver nu bedre muligheder for, at havnens mange gæster kan søge op og nyde det stærke handelsliv og bymiljø.

En enkelt ejendom er blev revet ned og har skabt plads til udvidelsen af det eksisterende og velfungerende byrum – Kulturtorvet

Det lokale Murer- og Entreprenørforretning, HME i Hornum, har udført anlægsarbejdet, mens galleriet kunstbureauet KOLOSSAL og de to anderkendte kunstnere engelske Jamie Linley og rumænske Bogdan Scutaru står bag udsmykningen af passagen. 

En del af kampagnen Hovedbyer på forkant

Projektet er en del af vores kampagne Hovedbyer på forkant, der har som mål at styrke en række hovedbyers bymidter, der i de senere har været udfordret af bl.a. ændrede indkøbsvaner og udflytning af detailhandel. Målet er at supplere butikslivet med andre funktioner og aktiviteter i bymidten, så det forsat er et levende og aktivt samlingssted for byerne.

Samtidig er projektet også en del af Vesthimmerlands Kommunes udviklingsplan ”Det nye Løgstør”.

Den samlede projektøkonomi var  på 4,1 mio. kr. Vi har støttet med 2 mio. kr., mens Vesthimmerlands Kommune har finansieret resten af projektet.