x

Kørestolstennisbaner skal gøres klar til kamp

Pressemeddelelse 23. marts 2011

I Allerød Tennisklub har man Danmarks eneste udendørs tennisanlæg etableret specielt med fokus på tilgængelighed for kørestolsbrugere. Anlæggets kunststoftennisbaner, der efter mange års brug trænger til en renovering, bliver nu sat i stand med støtte fra Realdania.

Tennisklubben i Allerød har siden 1996 været et foregangseksempel indenfor kørestolstennis. Klubbens særlige anlæg omfatter udover kørestolstennisbaner også et kørestolsvenligt opholdsanlæg samt Danmarks mest handicapvenlige tennisklubhus, der blev indviet i 2009.

Det er baggrunden for, at Allerød Tennisklub gennem de sidste 15 år har kunnet lægge baner til DM i kørestolstennis. Det gør klubben også til sommer, ligesom der er planer om at afholde de nordiske mesterskaber i kørestolstennis næste år.

Selve kørestolstennisbanerne er såkaldte hardcourts, altså kunststofbaner i modsætning til de sædvanlige udendørs grustennisbaner. Vejrforholdene og almindeligt slid har dog taget hårdt på de to baner, og en omfattende renovering af anlægget er påkrævet, hvis Allerød Tennisklubs kørestolstennisspillere fortsat skal have træningsmuligheder og kunne deltage i det fællesskab, som idrætten åbner mulighed for.

Med støtte fra Realdania vil en renovering af de 2 kørestolstennisbaner nu blive sat i gang af Allerød Tennisklub og Allerød Kommune, som ejer anlægget. Det er planen, at banerne skal stå klar i ny stand til DM den første weekend i august.

Lisbet Pals Svendsen, formand for Allerød Tennisklub, siger: ”Alle vores medlemmer – både gående og kørende – er virkelig taknemmelige over for Realdania, som har valgt at støtte renoveringen af vores hardcourts til glæde for især vores kørestolsspillere, som er en vigtig medlemsgruppe i vores klub. Dels repræsenterer de voksne kørestolsspillere på fornemste vis klubben ved turneringer i ind- og udland, og dels har det stor betydning for hele junior-gruppen i klubben, at vi har både gående og kørende børn, der spiller tennis. Vi lægger stor vægt på at integrere de to grupper børn i fælles aktiviteter, og med de nyrenoverede baner bliver det endnu nemmere.”

”Vi ser Allerød Tennisklubs indsats for kørestolstennis som et godt eksempel på, hvordan sundhedsfremmende bevægelse og social bæredygtighed kan gå op i en højere enhed. Det samlede anlæg i Allerød er ikke alene af stor betydning for klubbens kørestolstennis-spillere i hverdagen, men viser også, hvordan et sådant anlæg kan integreres med handicaptilgængelighed generelt”, siger Carsten Kjær Sørensen, projektleder i Realdania.