x

Constructive Institute er et uafhængigt institut beliggende på Aarhus Universitet. Instituttet arbejder for at fremme en mere nuanceret og konstruktiv journalistik i Danmark og globalt ved at tilføre journalistikken mere fokus på fakta, løsninger og inspiration. En del af deres arbejde er såkaldte fellowships, hvor erfarne journalister får muligheden for at arbejde med, hvordan man kan producere konstruktiv og nuanceret journalistik på et specifikt område. 

Vi har støttet to fellows på instituttet i henholdsvis 2018 og 2019 – i begge tilfælde med fokus på mediedækningen på to områder: udsatte boligområder og yderområderne i Danmark. I fellow-forløbet undersøger journalisterne, hvordan medier kan forny beskrivelsen af de to emner med en mere fremtidsrettet og konstruktiv dækning. 

Både de udsatte boligområder og de danske yderområder rummer komplekse problemstillinger, hvor intet er sort/hvidt, og hvor statistikken ikke altid viser et entydigt billede. Hvordan områderne bliver dækket i medierne, har stor betydning – både for de, der bor der, og for det øvrige samfunds syn på området. Derfor mener vi, at det nødvendigt med en nuanceret og konstruktiv journalistik, der også har fokus på de gode løsninger. 

Vi har støttet med 2 mio. kr. om året i 2018 og 2019. 

 

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}