x

Kulturgården i Horbelev

Horbelev, på det nordøstlige Falster, har fået et kulturelt fyrtårn i form af Kulturgården. Kulturgården samler og synliggør kulturlivet og gør det lettere for lokalområdets beboere at møde hinanden.

Tema

Da Horbelev Skole lukkede, købte lokale borgere skolen og omdannede den til et landsbycenter for borgere, foreninger og erhvervsliv på Nordøstfalster. Men faciliteterne i den gamle skole var langt fra optimale for de mange forskellige aktiviteter og brugere.

I Realdania arbejder vi for, at det fortsat skal være attraktivt at bo, arbejde og besøge de danske yderområder, og derfor har vi været med til at løfte stedet, og det potentiale stedet har som mødested for de tre bysamfund (Horbelev, Horreby og Idestrup), og de 12 landsbyer der findes på Nordøstfalster.

I dag er den gamle skole blevet omdannet til et moderne kulturhus, hvor der er sammenhæng og synlighed mellem de mange aktiviteter.

Grebet har blandt andet været at tilføre den gamle skole en ny, cirkulær bygning, der rummer en række fælles funktioner som køkken, café og mobil scene og som samtidig forbinder de eksisterende bygninger.

I midten af bygningen er der blevet etableret et fleksibelt gårdrum på 175 m2 med et kreativt værksted, fitnessområde og børn- og ungeklub. Og i den gamle skolegård er der etableret et sammenhængende landskab, der giver mulighed for ophold og leg og samtidig gør det lettere for alle at få adgang til stedet.

Projektet omfatter også nye faciliteter som udekøkken, køkkenhave, festivalplads og overnatning.

Tilsammen skal de nye rum i Kulturgården være med til at synliggøre kulturlivet, samle folk og skabe nye relationer på tværs af de tre bysamfund, og de 12 landsbyer der findes på Nordøstfalster. 

 

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

Eriksdalsvej 29, 4871 Horbelev

Relaterede projekter Se alle projekter

Ungdommens Højborg i Idestrup

Landsbyklynger

Landsbyklyngen VestRum

Landsbyklyngen i Hjørring Kommune

{{ title }}

{{ description }}