x

Landgangen i Esbjerg

Landgangen er navnet på en cykel- og gangsti, som i rustrødt stål bugter sig fra Esbjergs bymidte til dokhavnen. Med den nye bro er Esbjerg havn og by nu koblet bedre sammen.

Et ønske om sammenhæng mellem by og havn

I 2011 blev planerne om Landgangen i Esbjerg offentliggjort som en del af 10 projekter i byen. Ønsket var at skabe et bedre sammenhæng mellem by og havn, så bløde trafikanter kunne få bedre adgang til de rekreative værdier, som findes på havneområdet og ved vandet. En problemstilling, som også findes i flere andre danske byer.    

Bedre adgang for bløde trafikanter

Byggeprocessen involverede bl.a. monteringen af flere store brofag over befærdede veje og montering af en klapbro over Adgangsvejen. Resultatet er Landgangen, som skaber en sikker korridor for fodgængere og cyklister mellem Dokhavnen og byen. Foruden funktionen som sikker passage, binder broforbindelsen også by og havn sammen - hvilket ifølge direktør for Esbjerg Havn; Ole Ingrisch er afgørende for Esbjerg Havn. 

Landgangen og Havnepromenaden

Landgangen er udformet som en trægren af cortenstål, der strækker sig fra byen hen over Kleven og helt ned på havnen. Den usædvanlige form resulterer i mange finurlige vinkler og kurver, der giver en række naturlige opholdspladser og udsigtspunkter. Den brændte farve får Landgangen til at føje sig naturligt ind i Klevens og Byparkens landskabelige billede. Et andet element i projektet var Havnepromenaden, som løber langs Havnegaden. Promenaden er lavet i beton og fremstår som en fin kontrast til stålbroen. 

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

Kort

Dokken, 6700 Esbjerg

{{ title }}

{{ description }}