x

Totalrenoveret landsbygadekær klar til indvielse

Pressemeddelelse 15. juni 2011

Gadekæret i den lille landsby Korning ved Horsens er blevet totalrenoveret og genoplivet som mødested og samtalerum for byens beboere. Søndag den 19. juni kl. 13.00 er der officiel indvielse af det nyrenoverede gadekær.

Efter en ihærdig indsats fra en gruppe lokale ildsjæle kan Korning-borgerne søndag den 19. juni kl. 13 invitere til indvielse af et renoveret og fornyet landsbygadekær, som fremover skal fungere som landsbyens samlingssted og midtpunkt.  

Indvielsen af gadekæret ved Klaksmøllevej og Korning Gammelby sker på festlig vis med taler, sang og musik samt kaffebord.

Viceborgmester og folketingsmedlem Hans Kristian Skibby kommer og foretager den officielle indvielse.

Bag initiativet til at genskabe gadekæret står en gruppe Korning-borgere, og med støtte fra Realdania, EU og Fødevareministeriet via LAG-Hedensted er projektet nu blevet til virkelighed. 

Fornyelsen af gadekæret er sket efter en plan udarbejdet af tegnestuen Metopos. Planen har sikret, at det kulturmiljø, som er specielt for området ved landsbygadekæret i Korning Gammelby, bliver bevaret, samtidig med at gadekæret får nyt liv.  

Projektet er med til at skabe liv og sammenhold i Korning. På den måde fungerer projektet som et eksempel på, hvordan man kan styrke det sociale liv i en landsby og gøre den mere attraktiv at bosætte sig i.