x

LivogJob i Stubbekøbing åbner

Pressemeddelelse

5. april 2013

Det bevaringsværdige hus på Hans Egedesvej 5 i Stubbekøbing er renoveret fra kælder til kvist. Huset er nu et moderne bo- og uddannelsessted for unge med særlige behov. Fredag d. 5. april bliver huset indviet ved et arrangement for indbudte gæster. Lørdag den 6. april er der åbent hus for alle fra kl. 11.00 – 15.00.

I disse dage flytter 12 unge fra STU uddannelsen LivogJob ind i nye rammer. Til august optages fire mere på uddannelsen, og så er huset i Stubbekøbing fyldt med nyt liv.

Huset blev oprindeligt bygget som hospital i 1913, og renoveringen er sket med respekt for den oprindelige arkitektur - men nu tilsat moderne faciliteter. Blandt andet er de oprindelige 12 skorstene bygget op på ny og indgår som ventilationshætter. Desuden er der bygget en ny spisestue, som binder huset sammen, og der er etableret 22 nye badeværelser.

Jørgen Sulkjær, leder af LivogJob, har været med hele vejen - fra købet af huset til projektering og ved selve renoveringen. ”Det har været en utrolig spændende proces, hvor vi hele vejen har oplevet et godt samarbejde om et fælles mål. Nu glæder vi os til at fylde huset og området med liv.”

STU uddannelsen LivogJob står bag renoveringsprojektet, og det støttes økonomisk af Realdania, Det Obelske Familiefond og Grundfos Fonden.

Projektleder i Realdania, Eske Møller, siger om renoveringen: ”Liv og Job-projektet er rigtigt godt eksempel på, hvordan man kan give et vigtigt bevaringsværdigt hus nyt liv og bruge det til noget meningsfuldt. Her i Stubbekøbing har vi ikke kun bevaret det karakteristiske bygningsværk. Vi har faktisk også genskabt husets arkitektoniske kvalitet, og samtidig fået indbygget moderne faciliteter til unge mennesker med særlige behov.”

Fakta

  • I 1913 blev Stubbekøbing By- og Amtssygehus opført med omkring 25 sengepladser for medicinske og kirurgiske patienter. Som led i kampen mod tuberkulose blev hospitalet ombygget i 1945, men allerede nedlagt igen i slutningen af 1950'erne. Den smukke bygning ligger der dog endnu og er omdannet til moderne bo- og uddannelsessted med plads til unge med forskellige psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. STU uddannelsen LivogJob står bag projektet.
  • Det tidligere tuberkulosehospital er tegnet af den lokale arkitekt Kildedal og er tydeligt præget af Bedre Byggeskiks bevægelsen fra samtiden.
  • Projektets samlede økonomi er på ca. 20 mio. kr. Realdania har bevilget 11 mio. kr. til projektet, Det Obelske Familiefond har bevilget 2,4 mio. kr. og Grundfos Fonden har bevilget 0,5 mio. kr. STU uddannelsen LivogJob finansierer selv den resterende del.