x

LivogJob i Stubbekøbing holder åbent hus

Pressemeddelelse

30. august 2012

Det bevaringsværdige hus på Hans Egedesvej 5 i Stubbekøbing er under ombygning til et moderne bo- og uddannelsessted for unge. Fredag d. 14. september kl. 14.00 – 16.00 inviterer STU uddannelsen LivogJob indenfor til åbent hus.

Der bliver mulighed for at se den gennemgribende ombygning som huset, der oprindeligt blev bygget som hospital, i øjeblikket gennemgår.

STU uddannelsen LivogJob står bag renoveringsprojektet, og det støttes økonomisk af Realdania, Det Obelske Familiefond og Grundfos Fonden.

Når huset bliver færdigt, vil der være plads til 16 yngre voksne med forskellige psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. De unge vil bringe nyt liv til huset, og forhåbentligt også til området, imens de tager deres 3-årige ungdomsuddannelse, som er særligt tilrettelagt efter deres behov.

Efter planen kan det renoverede hus tages i brug til marts næste år.

Til åbent hus-arrangementet vil der være repræsentanter fra:

  • Eske Møller, projektleder i Realdania 
  • Hanna Line Jakobsen, projektchef i Det Obelske Familiefond 
  • Gorm Larsen og Karl Erik Nielsen fra ETN arkitekterne i Nykøbing F. 
  • Lau Svenssen fra bestyrelsen 
  • Brian Gydesen, leder af STU uddannelsen LivogJob 
  • Jørgen Sulkjær, konsulent på STU uddannelsen LivogJob

Fakta
I 1913 blev Stubbekøbing By- og Amtssygehus opført med omkring 25 sengepladser for både medicinske og kirurgiske patienter. Som led i kampen mod tuberkulose blev hospitalet ombygget i 1945, men allerede nedlagt igen i slutningen af 1950'erne. Den smukke bygning ligger der dog endnu og bliver nu omdannet til et moderne bo- og uddannelsessted med plads til unge med forskellige psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. STU uddannelsen LivogJob står bag projektet.

Det tidligere tuberkulosehospital er tegnet af den lokale arkitekt Kildedal og er tydeligt præget af datidens fremherskende Bedre Byggeskiks bevægelse.

Projektets samlede økonomi er på ca. 20 mio. kr. Realdania har bevilget 11 mio. kr. til projektet, Det Obelske Familiefond har bevilget 2,4 mio. kr. og Grundfos Fonden har bevilget 0,5 mio. kr. STU uddannelsen LivogJob finansierer selv den resterende del.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af LivogJob i Stubbekøbing