Mølleriet Bjeragerhougaard

På Bjeragerhougaard ved Odder har ægteparret Bodil og Kim Møller skabt nyt liv og en ny forretning i en tidligere staldlænge og lade. Gården drives stadig som almindeligt landbrug, men som supplement til den traditionelle drift er der i den tidligere stald indrettet gårdbutik med salg af råvarer fra egen landbrugsproduktion.

Se, føl og smag maden

Ud over gårdbutikken og restauranten er der indrettet en slagterforretning i den tidligere lade, hvor man kan købe kød fra gårdens egne dyr. Ombygningen har været både dyr og tidskrævende, men idag er Mølleriet Bjeragerhougaard en bæredygtig, overskudsgivende virksomhed med omkring 20 ansatte.
Kernen i forretningen er, at kunderne kan se, føle og smage, hvordan fødevarer bliver til. Det er en ægte fra-jord-til-bord fortælling, der fortælles på Bjeragerhougaard. Det har været meget vigtigt for værtsparret, at gårdbutik, restaurant og slagterforretning har til huse i historiske bygninger, som derfor er blevet nænsomt renoveret. De besøgende får ikke kun et produkt med hjem, men også en oplevelse. 

Omfattende ombygning 

Ombygningen fra stald og lade til fødevarevirksomhed har været både dyr og til tider besværlig. Når det alligevel er lykkedes at skabe en rentabel forretning, som opfylder alle de mange krav, der stilles til en moderne fødevarevirksomhed, skyldes det lige dele hårdt arbejde og gode samarbejdspartnere, siger ægteparret bag Mølleriet Bjeragerhougaard. 

Den levende bygningsarv

Projektet er støttet gennem vores program Den levende bygningsarv, hvor vi fokuserer på at udvikle bygningsarven, så den kan leve videre som en del af vores fælles historie og samtidig danne ramme om nye aktiviteter. 

Projektfakta

  • Støttebeløb
  • 250.000 kr.
  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Bjeragervej 35, 8300 Odder

Relaterede projekter Se alle projekter

Kortlægning af kulturmiljøer

Vestermølle

Steensgaard

Henriksholm

{{ title }}

{{ description }}