x

På vej mod en fremtidssikring og udbygning af Muskelsvindfondens feriecenter ved Musholm Bugt

Pressemeddelelse 29. juni 2009

Muskelsvindfondens feriecenter ved Korsør - Musholm Bugt Feriecenter - er ved at lægge sidste hånd på finansieringen af et storstilet udvidelsesprojekt til over 100 mio. kr., der bl.a. omfatter en spektakulær multihal med fuld tilgængelighed for mennesker med handicap.

Fremtidssikringen og udbygningen af Muskelsvindfondens feriecenter ved Musholm Bugt er nu kommet et stort skridt nærmere en realisering efter at to af landets største fonde - A.P. Møllers og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal og Realdania - inden for den sidste måned begge har besluttet hver at bevilge 10 mio. kr. til projektet.

I forvejen har Arbejdsmarkedets Feriefond, som i 1998 også var hovedkraften bag opførelsen af centret, besluttet at bidrage med ca. 69 mio. kr. - under forudsætning af at Muskelsvindfonden selv skaffer 30 mio. kr. i egenfinansiering.

Da Muskelsvindfonden selv har bidraget med 5 mio. kr., takket være et ekstraordinært godt resultat på Grøn Koncert 2008, mangler man nu kun 6 mio. kr. for at kunne realisere projektet i fuldt omfang. Muskelsvindfonden arbejder derfor nu på højtryk for at skaffe den resterende finansiering via en række mindre fonde, ligesom man håber på at lokale eller regionale kræfter også vil bakke op om projektet.

Hovedomdrejningspunktet i udbygningsplanerne for Musholm Bugt Feriecenter er multihallen, der skal være et tilbud til såvel det nationale som lokale kultur-, idræts- og foreningsliv. Derudover udvides centret med bl.a. 25 ekstra feriehuse, møde- og kulturfaciliteter, værksted og depot samt et aktivitetshus.

Multihallen er tænkt som et CO2-neutralt byggeri, opført som lavenergibyggeri af minimalistiske konstruktioner og naturlige materialer.

"Jeg er utroligt glad og taknemmelig for, at det nu ser ud til, at vi stort set har finansieringen på plads til at realisere drømmen om fuld udbygning af Musholm Bugt Feriecenter. Muskelsvindfondens vision om et samfund, hvor der er plads til forskelle har altid været uløseligt forbundet med Musholm Bugt Feriecenter. Vi vil gerne give mennesker både med og uden handicap mulighed for at mødes om fælles oplevelser og aktiviteter. At kunne deltage i alle aspekter af samfundslivet - uddannelse, arbejde, fritid, idræt og kultur - er en væsentlig forudsætning for et godt liv i et moderne samfund," siger landsformand Evald Krog, Muskelsvindfonden.

"Realdania ser dette byggeri som et godt eksempel på udvikling af et idrætsbyggeri, der er målrettet de bevægelseshæmmede og deres pårørende, hvor flest muligt kan dyrke idræt på lige fod i hallen," siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania, og fortsætter: "Multihallen skal vise vejen for handicapoptimering i udformning af fremtidige idrætshaller. Derudover er bæredygtighedselementet i projektet en styrkelse af Musholm Bugt Feriecenter som helhed og har i sig selv demonstrationsværdi."

Fakta - Muskelsvindfonden
Muskelsvindfonden er en medlemsforening for mennesker med muskelsvind og deres pårørende. Muskelsvindfonden blev stiftet i 1971 med en vision om, "at alle kan få et aktivt liv med lige værd, lige ret og lige muligheder".

Muskelsvindfonden har i dag omkring 2.200 medlemmer og står bag en lang række initiativer og aktiviteter som Grøn Koncert, politisk arbejde og oprettelse af et Rehabiliteringscenter for Muskelsvind, som blandt andet udfører forskning inden for området.

Muskelsvindfonden har samtidig et korps på næsten 3.000 frivillige.

Det anslås, at mere end 10 % af befolkningen har en funktionsnedsættelse.

Fakta - Musholm Bugt Feriecenter
Musholm Bugt Feriecenter er opført i 1998 med støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond, med et ønske om at skabe tilgængelige ferieoplevelser for mennesker med handicap og deres pårørende.

Feriecenteret rummer i dag 32 ferieboliger og mindre konferencefaciliteter. Feriecentret ligger smukt og fint indpasset i det bakkede morænelandskab med ferieboligernes lette, græsbeklædte tage og med en storslået udsigt ud over Storebælt. Og kun 100 meter fra stranden. Ved stranden er der anlagt handicapegnede stier og omklædningsfaciliteter.

Musholm Bugt Feriecenter, der er tegnet af arkitekt Jens Ravn, er af høj arkitektonisk kvalitet og udført med stor respekt og fokus på at skabe optimal tilgængelighed for fysisk handicappede.

Med udbygningen får Musholm Bugt Feriecenter tilført: 

  • Multihal
  • 20 to-personers feriehuse
  • 3 familiehuse 
  • 2 dobbeltvillaer 
  • Professionelt køkken og spisesal 
  • Forbindelsesgange mellem familiehusene og fællesarealer 
  • Møde- og kulturfaciliteter 
  • Nytænkning af udendørsfaciliteterne 
  • Værksted og depot 
  • Aktivitetshus