x

Et gammelt industriområde på Otto Busses Vej centralt i København. Her finder man DSB’s gamle værkstedsområde og de gamle sorte trælader, der nu skal renoveres til gavn for lokalbefolkningen og besøgende. 

Træladerne blev oprindeligt brugt som værkstedsområde for DSB’s togmateriel, men mistede deres oprindelige funktion, da anvendelsen af træ blev udfaset. Siden da har bygningerne været i forfald – det bliver der nu lavet om på.

Fem af de ni lader renoveres, og to af dem opgraderes med nutidige krav til afløb og teknik. For renovationen gælder det, at de bevarer deres arkitektoniske udtryk. 

Fra forfaldne trælader til øko-brug

Værkstedsområdet og træladerne på Otto Busses Vej repræsenterer et unikt industrikulturmiljø, som nu bliver tilgængeligt for alle. Når træladerne er færdigrenoverede, rykker BaneGaarden ind med en mission om at blive et grønt fyrtårn med aktiviteter hvor bæredygtighed, sundhed, urban farming og smagsoplevelser er omdrejningspunktet. 

CPH Village, som står bag studieboligerne på Refshaleøen, flytter også ind i de grønne områder på Otto Busses Vej, hvor de vil bygge en studielandsby. Studieboligerne bliver bygget i træ, og landsbyen skal udvikles i harmoni med området.