I Øster Hurup har det været visionen at skabe en forbindelse, der binder bymidte, strand og havn bedre sammen. Samtidig har hele byens udtryk fået et løft.

Der savnes kvalitet og sammenhæng 

Øster Hurup er en lille by I det østlige Himmerland med godt 700 indbyggere. Dette antal mangedobles i sommerperioden, når tusindvis af turister fylder områdets sommerhuse, campingpladser og badestrande op. Det store opbud er blevet afgørende for den lille by, der i høj grad lever af omsætningen fra de mange gæster. Udviklingen i Øster Hurup er dog ikke fulgt med tiden, og byen fremstår på mange måder utidssvarende. Generelt savnes der kvalitet i bymiljøet, og der er behov for at styrke sammenhængen mellem strand, by og havn. 

Byen skal vendes om

Projektet har sat gang i en proces, der ’vender byen om’ ved at skabe synergi mellem byens vigtigste funktioner: Bymidten, stranden og havnen. Den nye rygrad i byen, som skal skabe sammenhæng og nye oplevelsesrum, er en promenade, som naturligt leder folk gennem Øster Hurup og samtidig inviterer til bevægelse og leg.

Stærk strategisk forankring

Det strategiske udgangspunkt har haft afsæt i en helhedsplan, som Øster Hurup fik udarbejdet i 2014. Sideløbende med helhedsplanen har Mariagerfjords Kommune defineret de turismepolitiske potentialer for området i en kommuneplan, hvor Øster Hurup er udpeget som en central brik, der skal være med til lede turismen videre ind i landet.

 

Projektfakta

  • Nyheder

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Øster Hurup Havn, Havnen 46 9560 Hadsund

Relaterede projekter Se alle projekter

Frøstrups nye samlingspunkt

Partnerskab for Vestkystturisme

Marielyst

Ejerslev Havn

{{ title }}

{{ description }}