x

Olafur Eliasson, født i 1967, er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi, har eget værksted i Berlin og København og har talrige gange udstillet verden over på blandt andet Louisiana i Humlebæk, Guggenheim i New York, Tate Modern i London, Kunsthalle Basel, og i 2003 var han Danmarks repræsentant ved Biennalen i Venedig.

I 2006 modtog Olafur Eliasson den Østrigske Frederick Kiesler Pris for Arkitektur og Kunst, og herhjemme er han blandt andet manden bag de store lysekroner i Operaens foyer og netop nu beskæftiget med udsmykningen af Syddansk Universitets Alsion-byggeri i Sønderborg.

Filmen følger Eliasson i Berlin, København, U.S.A. og på Island over en tidsperiode på 3 år: Fra begyndelsen af en stor arkitekturopgave i 2005, ombygningen af Hirshhorn Museum i Washington DC til hans kommende udstilling på MOMA i New York i april 2008.

Vi har støttet projektet, fordi det belyser en af Danmarks nulevende, fremtrædende kunstnere og hans betydning for arkitekturen gennem rumlige udsmykninger.

Filmen blev vist på DR2.