x

Indvielse af Natur- og fritidshytte bag Søndermarken

Pressemeddelelse

15. april 2015

Nu indvies ny Natur– og Fritidshytte bag Søndermark 20 på Frederiksberg

test

Et unikt byggeri beliggende helt op ad Søndermarken på over 400 kvadratmeter med masser af muligheder.

Hytten af opført Søndermark Gruppe, Det Danske Spejderkorps og skal være til gavn for mange forskellige brugergrupper.

Byggeriet er foregået i samarbejde med Frederiksberg Kommune, Lokale og Anlægsfonden, Nordea–fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, FrederiksbergFonden, Børne- og Ungeorganisationernes Samråd (BUS) på Frederiksberg og Realdania.

Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj glæder sig over, at byggeriet er færdigt. ”Hytten vil blive et helt nyt forsamlingssted ved en af byens dejligste parker og komme rigtig mange mennesker til gode. Spejdere, andre foreninger, skoler og SFO´er og mange andre kan gøre brug af hytten, og den sydlige del af Søndermarken får et tiltrængt løft. Det er lige ned i kernen af, hvad vi ønsker på Frederiksberg: nemlig masser af muligheder for naturoplevelser i byen,” siger han.

Mette Grønvold, formand for Søndermark Gruppe, Det Danske Spejderkorps, siger om projektet:
"Vi ser nu, at hytten endelig er færdig. Det har været en lang proces, men når man ser hytten, har det været det værd. Vores drøm om en ny og integreret hytte, som kan danne basis for et aktivt spejder- og friluftsliv ved Søndermarken, er en realitet. De nye rammer vil tage spejderarbejdet mod nye højder, og samtidig sikre en høj grad af integration med andre brugergrupper i lokalområdet. Vi er ekstremt glade for den meget positive opbakning, som vi har fået fra Frederiksberg Kommune og de fonde, der har støttet os. Det er en stor dag for os at kunne indvie denne unikke bygning, der sætter nye standarder for funktionel og arkitektonisk kvalitet i friluftsbyggerier."

DDS Søndermark Gruppe gik for alvor i gang med projektet i starten af 2010 med en ansøgning til Frederiksberg Kommune og en række fonde om støtte til en ny spejderhytte på kanten til Søndermarken - det berømte stykke natur midt i storbyen. Søndermark Gruppe havde to meget nedslidte hytter, som krævede mange både fysiske og økonomiske kræfter at vedligeholde. Kræfter, som burde gå til kerneaktiviteterne for en spejdergruppe som fx samværet i naturen.

Den ny hytte har mulighed for at rumme en række andre aktiviteter i naturområderne de dage og aftener, hvor spejderne ikke bruger stedet. Arealerne uden om bygningerne vil være offentligt tilgængelige og inviterende for alle, der har lyst. Det bliver således en hytte med mange funktioner.
 
Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Søndermark Gruppe, Det Danske Spejderkorps

  • Omkring hytten er der anlagt en lege- og aktivitetsplads, der er åben mod gaden, og hvor forbipasserende er velkomne til at komme ind og benytte aktivitetsmulighederne eller tage en pause i naturlige omgivelser få skridt fra byens larm. Hytten ligger samtidig tæt op af de mange nye aktivitetsområder, som projektet "Liv & Lys i Søndermarken" byder på.

    Den flerfunktionelle hytten er opført af Adserballe og Knudsen A/S fra Farum, og den er tegnet af Sophus Søbye Arkitekter, der bl.a. tidligere har tegnet en prisvindende spejderhytte i Hindemosen i udkanten af Odense.

    Projektet er støttet af Frederiksberg Kommune, Lokale og Anlægsfonden, Nordea–fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, FrederiksbergFonden, Samrådet på Frederiksberg og Realdania.

    Det er et projekt, hvor spejderne fra DDS Søndermark Gruppe har valgt at henvende sig til og inkludere en lang række andre brugere i stedet for, som mange foreninger, at lukke sig om sig selv og deres bygning. Den nye hytte vil være et aktiv, som kommer hele lokalområdet til gode.

  • Den flerfunktionelle hytte er opført i beton, træ og glas. Der er to bygninger, der sammenkobles af en overdækket terrasse i 1. sals højde. Den ene bygning, der er opført med store glaspartier og udsigt til Søndermarken, har bl.a. køkken, caféområde og forsamlingsrum og aktivitetsrum, der vil være glimrende til fx yoga og gymnastik. Den anden bygning indeholder værksted og omklædningsrum, som fx kan benyttes af de løbere, der ofte tager en eller flere ture rundt om Søndermarken. Bygningen har en række mindre rum samt et loungeområde og overnatningsmuligheder. Omkring bygningen er der etableret udeværksted. Mellem de to bygninger er der en stor aflukket terrasse kaldet basecampen.