x

Sidesporet ved Nørre Aaby Station

Er lokalområdet indrettet rigtigt, kan det inspirere til et aktivt og sundt hverdagsliv? I samarbejde med landets kommuner vil Lokale og Anlægsfonden og Realdania sætte en ny dagsorden for, hvordan det byggede miljø kan give os lyst til at røre os mere i hverdagen.

Tema

Projektet inddrager et ubenyttet asfalteret areal (tidligere skaterområde) ved Nørre Aaby Station samt rampeanlæg og tunnel, der transformeres til en landskabsarkitektonisk parafrase over banesproget, hvor man lokkes til bevægelse på sin vej til og fra toget, eller når man hænger ud med sine venner.

Sidesporet står med store rustne porte, hvor hver port udgør et redskab, der kan inddrage "beskueren" til aktiv ventetid. Sidesporet starter på modsatte perron med porten "Gåbense" og et buet gelænder, der med blå gummiasfalt og fodgængerfelter skal hente de ventende passagerer til "ventearealet". Selve Sidesporets porte er alle navngivet efter byer i Danmark, hvor fx porten "Snakkeskov" lyder som Nakskov. Drypvis er der udenfor portene suppleret med stigninger (bakker) og balanceelementer, der udfordrer både børn, unge og voksne.

Projektforslaget

Bedømmelsesudvalgets bemærkninger til Sidesporet ved Nørre Aaby Station

Syddansk Universitets evaluering af Sidesporet ved Nørre Aaby Station

EN GOD OMVEJ

Projektet er en del af kampagnen "En god omvej" der sætter fokus på, hvordan  fysiske rammer kan skabe bedre vilkår for det aktive og sunde hverdagsliv med fokus på bevægelse i det fri, lige der hvor man bor eller færdes i det daglige.

Landets kommuner var inviteret med gennem et såkaldt call. De skulle konkurrere om at komme med de bedste bud på nyskabende og eksperimenterende idéer til projekter, der kan fremme bevægelse i lokalområdet. De bedste idéer blev udviklet til skitseprojekter, og derefter blev ni projekter udvalgt er nu realiseret.

Projektfakta

Kontakt

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Rønnevej 8
5580 Nørre Aaby

Relaterede projekter Se alle projekter

Faaborg Museum

MiniCO2 Husene: Kvotehuset

Hasmark Strandpark

Sanderumgaards romantiske have

{{ title }}

{{ description }}