x

Skamstrup mølle

Som en del af kampagnen Byggeriets Ildsjæle har Realdania støttet omlæggelsen af gulvbelægningen på adgangsvejen til Skamstrup Mølle. Skamstrup Møllelaug er en forening med ca. 150 betalende medlemmer og alt arbejde omkring møllen bliver udført af frivillige, aktive medlemmer, og i dette tilfælde drejer det sig om malet mel til forbrug. Møllen fungerer som en arbejdende turistattraktion, og ildsjælene arbejder for at opretholde møllens oprindelige funktion.

Gennem tiden er den toppede markstensbelægning på adgangsvejen blevet kørt skæv og hullet af både brug og frost, og derfor skal gulvbelægningen omlægges så møllen gøres mere tilgængelig også for dem, som er dårligt gående.

Møllen holder også åbent for forskellige arrangementer – blandt andet julemarkeder og også flere folkeskoler bruger møllen som læringssted i forbindelse med ’fra jord til bord’ undervisning.

Med kampagnen til byggeriets ildsjæle ønsker Realdania at bakke op om frivillige kræfter gennem netværk, inspiration og viden, og ikke mindst projektstøtte. Ansøgningerne er blevet bedømt på, hvordan den solide og kreative idé skaber værdi i lokalsamfundet, på at der er en realistisk anlægs- og driftsøkonomi og ikke mindst på, hvordan projekterne er organiserede og involverer frivillighed.

Kampagnen støtter projektet med 11.000 kr.

Projektfakta

Kontakt

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Skamstrupvej 29B, 4440 Mørkøv

Relaterede projekter Se alle projekter

Lydum Mølle

Sindal Mølle

Grubbe Mølle

Bulhuset

{{ title }}

{{ description }}