Skanderup-Hjarup Forbundsskole

Med et nyt, fleksibelt, udendørs bevægelseslaboratorium i krattet mellem skole, boldbaner og boligområde vil Skanderup-Hjarup Forbundsskole skabe rum for aktiv udeundervisning og bevægelse.​​​

Tema

Mellem landsbyerne Skanderup og Hjarup, nær Kolding, ligger Skanderup-Hjarup Forbundsskole. I dag er skolens store udfordring at aktivere skolen og lokalområdets ’tweens’ -elever mellem 10-13 år. En anden udfordring er at integrere udearealerne i den daglige undervisning.

Nu vil skolen med et nyt 'supermøbel' omdanne et nærliggende krat til udeskole og bevægelseslaboratorium for skolens elever.
 
Visionen er at skabe et attraktivt aktivitetsområde med en iboende foranderlighed og fleksibilitet ved at benytte både færdige, genbrugte og uafsluttede moduler, som kan udbygges og forandres gennem den daglige brug og undervisningspraksis.  
 

Et alsidigt supermøbel

Gennem involverende designprocesser har elever og lærere bidraget aktivt til udvikling af laboratoriet, som opbygges ved hjælp af de kvaliteter, der naturligt findes i området. Laboratoriet tager afsæt i børnenes ønsker og behov og motiverer dermed til mere leg og bevægelse.
 
Konkret består projektet af et simpelt og råt 165 kvadratmeter 'supermøbel' med platforme, overdækning, trapper og skur med basale rekvisitter til brug for både leg, bevægelse og undervisning. 
 
Udearealerne kan bruges som undervisningsrum i fx dansk, matematik, idræt og sløjd af skolens lærere. Bygningen etableres som et nyt rum i skellet mellem krat, boligområder og boldbaner og fungerer på denne måde som bindeled og naturligt midtpunkt for området.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2012
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2015

Kontakt

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Hjarupvej 17, 6640 Lunderskov

Relaterede projekter Se alle projekter

Strynø Skole- og Kulturhus

Bernadotteskolen

Gotvedskolens Gymnastikhus

Rødkilde Højskole

{{ title }}

{{ description }}