Stolpedalsskolen

Der er kommet drøn på skovbrynet på Stolpedalsskolen. Stier, skrænter og højdeforskelle i skovbrynet giver nye muligheder for aktivitet for skolens børn samt lokalområdets beboere og foreninger.​

Skov og skole kombineres

På toppen af byens vestlige bakkedrag, lige i kanten af skoven, ligger Stolpedalsskolen. Med sin unikke naturskønne placering og omkring 700 elever har skolen et godt udgangspunkt for et aktivt udendørsliv. Men ligesom mange andre skoler har skolen en udfordring med at aktivere eleverne i skolen. Formålet med projektet var at trække skolen ind i skoven og skoven ind i skolen ved at placere en serie aktivitetselementer i overgangen mellem skoven og sportspladsen. Eleverne i de ældste årgange har været med til at designe legepladsen ved at tegne deres drømme legeplads og bygge modeller af nogle af redskaberne. Baggrunden for projektet er den oplagte, at børn og unge rører sig for lidt, og at bevægelse og udeliv i skoleregi trænger til at blive gentænkt. Kampagnen Drøn på skolegården startede i 2012 som et partnerskab mellem os, Lokale og Anlægsfonden og Kræftens Bekæmpelse.

Digital og fysisk bearbejdning af Skovbrynet 

Projektet foretager fysiske og digitale interventioner i mellemrummet mellem skolen og skoven. Det gennemgående element er et bakket bevægelseslandskab med en rød læringsløjpe, der løber rundt om skolen og rækker ud igennem skoven til det omkringliggende landskab. Skovbrynet er blevet bearbejdet og beplantet med bær- og frugttræer og med digitale læringsstationer koblet op på en app. Den centrale læringsstation er områdets nye vartegn, et stort, digitalt og abstrakt 'klatretræ', der udover at være et fysisk rumligt udfordrende klatreelement også rummer NFC-tags, QR-koder, WIFI og lydstation i tilknytning til et amfiteater og sceneområde.

Rum for alle 

Projektet er støttet gennem vores program Rum for alle, hvor vi arbejder for at indrette vores bygninger og byer, så de tilgodeser sårbare menneskers fysiske og mentale sundhed og fremmer sociale fællesskaber.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2012
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2015
  • Støttebeløb
  • 860.000 kr.
  • Websites
  • Stolpedalsskolen
  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

Stolpedalsvej 2, 9000 Aalborg

Relaterede projekter Se alle projekter

Naturrasteplads Storebælt

Livsrum i Odense

Livsrum i Vejle

På Sporet

{{ title }}

{{ description }}