x

International anerkendelse af GAME Streetmekka Esbjerg

Pressemeddelelse 29. august 2016

For anden gang konkurrerer GAME Streetmekka om en international arkitekturpris. Innovationen i bygningens udformning med inddragelsen af den gamle remisebygning og brugen er noget, der bliver lagt mærke til i udlandet.

Endnu engang er GAME Streetmekka i Esbjerg med helt fremme, når der skal uddeles priser for fremragende arkitektur fra hele verden. I foråret nåede kulturhuset frem til gruppen med de bedste 6 nominerede projekter, efter at være blevet valgt ud af en større gruppe på 30 projekter. Konkurrenterne kom fra USA, Taiwan, Ungarn, Norge, men det var et projekt fra Istanbul, som løb med prisen i kategorien for fremtidens offentlige bygninger ved The World Architecture News Awards (WAN AWARDS). 

Nu er GAME Streetmekka igen udvalgt som værende blandt de bedste af de bedste, og denne gang er kategorien ”Sport”. Det bliver ved World Architecture Festival, som finder sted i Berlin i midten af november, at vinderen ud af de 6 nominerede projekter findes. Esbjergs centrum for gadeidræt er oppe mod stadions i Frankrig og Mexico, et aqua-center fra Canada, et fitnesscenter fra USA og en sportshal fra Australien. 

”Det er faktisk en store ære allerede at være nået så langt. 785 projekter var indstillet, og de blev skåret ned til 343 projekter fordelt på 32 kategorier. Den fremsynethed, som vi og vores samarbejdspartnere selv mente, at vi udviste i valget af projektet i sin tid, bliver vi nu bekræftet i”, siger borgmester Johnny Søtrup. 

Med til at forsvare de danske farver i konkurrencen er også et psykiatrisk hospital i Slagelse, Dokk1 i Århus, planerne om et vikingemuseum ved Trelleborg og planerne om et nyt boligområde i Hedehusene. 

GAME Streetmekka er blevet til i samarbejde med Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden og gadeidrætsorganisationen GAME. Det er arkitektfirmaet EFFEKT Arkitekter ApS, som har slået stregerne til det opsigtsvækkende og unikke sted, som endnu ikke har været i brug i et år, men alligevel formår at tiltrække opmærksomhed fra hele verden. Med til at realisere projektet havde arkitektfirmaet et team sammensat af den lokale Esbjerg virksomhed VestByg A/S og Rambøll. 

Om GAME Streetmekka Esbjerg
Transformeringen af remise-bygningen fra et råt og gammelt og nedslidt bygningsværk til et råt og moderne hus for streetkultur, har givet nyt liv ikke bare til bygningen - men også de omkringliggende byområder og stedet fungerer som et stærkt bindeled mellem byens forskellige kvarterer. Der er slet ingen tvivl om at GAME Streetmekka fungerer som katalysator for at skabe ny og positiv energi i området og udvikling. 

De nye tilbygninger er simple og robuste strukturer inspireret af nutidens industriarkitektur, men sikkert formede og med individuelle karakteristika som letter overblikket og giver hvert delafsnit sin egen identitet. Ved at de tidligere remisebygninger holdes forholdsvis uberørt, uden større konstruktive indgreb, sikrer projektet også en god fremtidig fleksibilitet med luft i arealerne og en smuk balance mellem nyt og gammelt. 

Byggeriet kostede 22,6 mio. kroner at opføre.