x

Seks arkitekter valgt til at tegne nye Streetmekka’er

Pressemeddelelse 20. maj 2016

I 2018 åbner to nye gadekulturhuse i Viborg og Aalborg. GAME Streetmekka Viborg og GAME Streetmekka Aalborg skal gøre gadeidrætten og streetkulturen mere tilgængelig og skabe et socialt, lettilgængeligt og fleksibelt tilbud til alle, som vil dyrke aktiviteter inden for streetkultur og gadeidræt.

Nu har Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden, Det Obelske Familiefond og nonprofitorganisationen GAME sammen med Viborg og Aalborg Kommune gennem prækvalifikation valgt seks arkitekter, der skal tegne deres bud på gadeidræt og streetkultur under tag.

 

I Aalborg er valget faldet på BCVA, JAJA Architects og Tegnestuen Vandkunsten. I Viborg er valget faldet på Adept, CEBRA og EFFEKT Arkitekter. Alle seks arkitekter stiller med stærke hold af street-rådgivere med specifikke kompetencer indenfor f.eks. skate, parkour, streetkultur og bouldering.

 

De seks valgte arkitekter skal frem mod sommerferien parres op med hver sin entreprenør, hvorefter de seks hold skal præsentere deres bud på det bedste GAME Streetmekka projekt til henholdsvis Viborg og Aalborg.

 

GAME Streetmekka’erne i Viborg og Aalborg skal stå klar i starten af 2018 og bliver et sted, hvor børn og unge kan dyrke gadeidrætten og streetkulturen året rundt – med tag over hovedet og asfalt under fødderne.

 

Bag GAME Streetmekka Aalborg står Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden, Det Obelske Familiefond, Aalborg Kommune og GAME.

Bag GAME Streetmekka Viborg står Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden, Viborg Kommune og GAME.

Det bliver GAME, der med 14 års erfaring med gadeidræt, skal drive husene. Siden 2010 har GAME drevet GAME Streetmekka København og siden januar 2016 GAME Streetmekka Esbjerg.