x

Konkurrence om nyt GAME StreetMekka Esbjerg er i gang

Pressemeddelelse 11. juni 2014

Nu er de tre tilbudsteams fundet, der skal konkurrere om, hvem der skal tegne og realisere et GAME StreetMekka i Esbjerg.

Ved et kick-off-arrangement i går blev tre tilbudsteams fundet i konkurrencen om at tegne og realisere et GAME StreetMekka i Esbjerg. Følgende teams blev sammensat:

K. G. Hansen & Sønner A/S, COWI, Arcgency ApS, Jørgen Overbys Tegnestue A/S, SNE Architects ApS, Gade & Mortensen Akustik A/S og Georg Rasmussen.

Tømrer & Snedkerfirmaet Jensen & Jensen A/S, Ingeniør’ne, JDS/Julien De Smedt Architects ApS, Silas Adler/Soulland, Billy Rohan, The Sk8rom, CALIFORNIA Skateparks.

Vestbyg A/S, Rambøll, EFFEKT Arkitekter ApS, MASU PLANNING ApS, Luke Jouppi (Beaver Con-crete).

Arrangementet fandt sted hos gadeidrætsorganisationen GAME i København. De tre tilbudsteams blev sammensat ved en lodtrækning, hvor tre projektteams bestående af arkitektfirmaer og specialister i skate blev koblet med hver sin totalentreprenør.

Esbjerg giver gadeidrætten et løft
Esbjerg er som den første by udenfor København valgt til at få udviklet et lokalt GAME StreetMekka. Det er den gamle DSB-remise på Remisevej 1 i Esbjerg, som skal forvandles til et asfalteret gaderum under tag. Her vil byens børn og unge i fremtiden kunne dyrke street basket, street soccer, parkour, hiphop dans, skate og meget mere.

Børn og unge med på råd
Uden for remisebygningen etableres et selvstændigt skateranlæg med overdækning og mulighed for ophold. De aktiviteter, GAME StreetMekka Esbjerg skal rumme, er valgt i tæt dialog med byens børn og unge. GAME og Esbjerg Kommune har gennem workshops spurgt de unge, hvad GAME StreetMekka Esbjerg skal være for et sted.

”Streetkulturen handler om at være kreativ og selv at tage initiativ. Derfor er det rigtig vigtigt for os, at de børn og unge som gerne vil bruge GAME StreetMekka Esbjerg bliver inddraget i udviklingen af det kommende hus”, siger direktør Simon Prahm, GAME.

På baggrund af de aktiviteter, som Esbjergs børn og unge har valgt, er der fundet otte lokale brugere, der skal deltage i et GAME StreetMekka Esbjerg brugerforum. De otte udvalgte piger og drenge skal fungere som talerør for Esbjergs børn og unge igennem hele byggeprocessen frem til ibrugtagning.

”Jeg er yderst tilfreds med, at de udvalgte tilbudsteams skal arbejde sammen med entreprenører de ikke selv har valgt. Det giver en ny og anderledes arbejdsform, og det har i processen indtil nu og fremadrettet været vigtigt for Esbjerg Kommune, at vi forsøger at afprøve nye samarbejdsformer, hvilket det tætte samarbejde med de unge brugere af stedet signalerer, siger Esbjergs borgmester Johnny Søtrup.”
Esbjerg er som den første ud af tre byer valgt til at få udviklet et indendørs mekka for gadeidræt – et GAME StreetMekka. Det er den gamle DSB remise, som forvandles til et asfalteret gaderum under tag. Her vil byens børn og unge i fremtiden kunne dyrke street basket, gadefodbold, parkour, hiphop dans, skateboarding og meget mere.

Målet med initiativet er at gøre gadeidrætten og streetkulturen tilgængelig for alle. Det skaber rum for det aktive og sunde liv hele året – også når vejret ikke tillader det.

Finansiering
Realdania og TrygFonden giver henholdsvis 35 og 10 millioner kroner til at få udvalgt, udviklet og realiseret faciliteter til gadeidræt i tre byer, hvor gadeidrætten allerede blomstrer, men savner tag over hovedet. Foruden støtte til rådgivning, konkurrence, evaluering og formidling modtager Esbjerg Kommune 9 millioner kroner fra fondene samt en fondsafgift på knap 2 millioner kroner. Kommunen skal selv dække de resterende anlægsudgifter samt 10-årig drift.

Nordea-fonden giver 3 millioner kroner til realisering af et udendørs skateranlæg i forbindelse med GAME StreetMekka.

Partnerskabet bag GAME StreetMekka
Realiseringen af de tre nye GAME StreetMekkaer gennemføres i et partnerskab mellem Realdania, TrygFonden og Nordea-fonden. Gadeidrætsorganisationen GAME, der arrangerer gadeidræt i 32 boligområder rundt i Danmark og står bag idé og drift af det første GAME StreetMekka i København, bidrager med sparring og kvalificering til processen. GAME vil efterfølgende stå for driften af de nye GAME StreetMekkaer på baggrund af driftsaftaler med de udvalgte kommuner. Aktiviteterne vil blive arrangereret i samarbejde med lokale gadeidrætsorganisationer.

GAME StreetMekka Esbjerg forventes at åbne i efteråret 2015.