x

​Succes ved åbning af GAME Streetmekka Esbjerg

Pressemeddelelse 3. december 2015

Gadekulturen har fået et gigantisk løft i dag, hvor Esbjerg har slået portene op for det første GAME Streetmekka udenfor København.

Næsten 1.000 mennesker var dukket op for at være med til indvielsen, der bød på borgmestertale, lyd fra dj Noize, skate, breakdance, street basket, street soccer, parkour og street food.

GAME Streetmekka Esbjerg er en af Esbjergs ældste industribygninger, som er undergået en forandring fra en elsket, men forfalden DSB remise til et råt og asfalteret hus til gadeidræt og gadekultur. Det er Esbjerg Kommune, Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden og gadeidrætsorganisationen GAME, der står bag projektet og EFFEKT arkitekter, der har udtænkt renoveringen. 

- Opbakningen fra Esbjergs børn, unge og erhvervsdrivende har været enorm gennem hele processen; ikke mindst i dag, hvor næsten 1.000 nysgerrige i alle aldre dukkede op. Det er flere end jeg forventede, fortæller en glad, Jannie Vesti Mai, der er daglig leder af GAME Streetmekka Esbjerg. 

Der var masser af ros til Esbjerg Kommune fra alle talerne ved indvielsen. Og der var da heller ingen grund til vestjysk beskedenhed, mente borgmester, Johnny Søtrup:

- Esbjerg vil vokse og skabe vækst, og derfor er det helt centralt, at nye og spændende projekter bliver sat i søen, så vi kan blive klogere og få gavn og glæde af udviklingen fremadrettet. Den tilgang til verden er GAME Streetmekka Esbjerg med til at styrke, sagde borgmesteren i sin tale. 

Realdania har støttet projektet og for projektchef Lars Autrup er hele tanken om at genanvende og skabe nyt liv i gamle bygninger en central del Realdanias støtte. 

- Gadeidrætten har et stort potentiale for at styrke sociale bånd og relationer og skabe nye fællesskaber blandt børn og unge i vores samfund, så der er mange grunde til, at Realdania har støttet GAME Streetmekka, sagde projektchef Lars Autrup i sin tale. 

Fra TrygFonden deltog Peter Gæmelke, der er medlem af Fondens bestyrelse. I sin tale slog han på Streetmekkas evne til at skabe sundhed og trivsel for alle de børn og unge, der kommer til at bruge stedet samt mere tryghed for hele området. 

Hos Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann, var der stolthed over at støtte de unge, lokale skatere, der har været med til at bestemme, hvordan huset ser ud. 

- Lige her foran os ligger nu jeres fantastiske arena for en masse fede aktiviteter. En masse fede fællesskaber. Her er virkelig noget at mødes om og brænde for – sammen, lød det fra Henrik Lehmann ved åbningstalen. 

Men det var ikke kun kommunen og fondene, der var begejstrede for stedet på åbningsdagen. Sebastion er 10 år og skater: 

- Det, jeg rigtig godt kan li' ved stedet er, at vi har ventet så lang tid og man kan jo også få nye venner, for der er rigtig mange, fortæller Sebastion.

GAME Streetmekka Esbjerg er finansieret af Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden og Esbjerg Kommune, og GAME skal stå for driften af huset.