x

Første spadestik til Svanevig Hospice

Pressemeddelelse 16. februar 2009

Efter mange timer med planlægning, tegninger, ideer og visioner kan Svanevig Hospice i Bandholm på Lolland nu endelig sætte spaden i jorden, og på onsdag 18. februar tage det første spadestik til opførelsen af et nyt hospice.

Det første spadestik til Svanevig Hospice fejres onsdag 18. februar 2009 kl. 11 på byggegrunden, Lindstrømsvej 2, Bandholm. Byggeriet af hospicet går i gang umiddelbart efter det første spadestik er taget og forventes at stå klar til brug i januar 2010.

De fysiske rammer for det kommende Svanevig Hospice bliver fra starten tænkt som en vigtig del af den palliative hospice-behandling. Svanevig Hospice bliver et eksempel på, hvordan et arkitektonisk velgennemtænkt byggeri kan være med til at give ekstra kvalitet til hospice-arbejdet.

Hospicet bliver bygget efter principperne i ”Program for Det Gode Hospice”, som er udviklet på initiativ af Realdania. Desuden har Realdania støttet udviklingen af Svanevig Hospice med 8 mio. kr. Totalentreprisesummen lyder på 39 mio. kr. ekskl. moms. Bag byggeriet står Jönsson A/S (totalentreprenør), CUBO Arkitekter og Alectia (ingeniør).

”Det er mange, mange timers arbejde, der nu endelig udmønter sig i, at vi kan komme i gang med dette flotte projekt, som vi ikke er i tvivl om, vil komme rigtig mange mennesker til gode,” siger Birgitte Anthonsen, formand for Svanevig Hospice. –”Vi er meget glade for det samarbejde vi har med Fonden for Sparekassen Lolland, Realdania, Bygherrerådgiver Lars Becher, Carl Bro og de store firmaer, der står bag byggeriet. Vi glæder os nu til at se tegningerne blive til virkelige bygninger, og at se vores drømme blive til virkelighed. Og så håber vi, at rigtig mange vil komme og fejre, at vi nu er nået til denne vigtige milepæl på vejen til at ophold på hospice bliver et reelt tilbud for alvorligt syge og døende mennesker i denne del af landet,” siger Birgitte Anthonsen.

“Vi ønsker at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at de gode intentioner bag hospice-filosofien smelter sammen med udformningen af de konkrete fysiske rammer,” siger Marianne Kofoed, projektleder i Realdania. – ”Svanevig Hospice vil komme til at leve op til dette, og det vil ikke blive et institutionsbyggeri, men et byggeri, hvor der både fysisk og mentalt er skabt rum til patienter, pårørende og personale.” 

Svanevig Hospice bliver et 12-sengshospice på godt 2.200 m2, som ligger med smuk udsigt over vandet. Der er lagt vægt på, at stedets gode udsigt bliver udnyttet optimalt, så alle patientstuerne får mest mulig havudsigt. Beboerstuerne ligger forskudt, hvilket skaber små lommer, der er med til at give bygningen en intimitet. Mellem beboerstuerne bliver der oprettet et gangforløb til en række opholdszoner. Midt i bygningen skabes der en sansehave, og i bygningen kommer der også en multisal og et refleksionsrum. ¨  

Yderligere oplysninger
Birgitte Anthonsen, formand for Svanevig Hospice, tlf.: 54 82 0080
Marianne Kofoed, projektleder i Realdania, tlf. 7011 6666