x

Fem teams videre i konkurrencen om nyt hospice

Pressemeddelelse 19. juni 2008

Svanevig Hospice rykker nu et vigtigt skridt nærmere sin realisering. Fem teams er blevet udvalgt til at deltage i totalentreprisekonkurrencen og udarbejde deres bud på det nye hospice. Svanevig Hospice bliver opført efter designprincipperne i modelprogrammet “Program for Det Gode Hospice i Danmark”.

De fem udvalgte teams er:  

  • Entreprenør: Troels Jørgensen Entreprise A/S, arkitekt: Holscher Arkitekter A/S, ingeniør: Rambøll Danmark A/S.
    Entreprenør: Børge Jakobsen & Søn A/S, arkitekt: CASA ApS, ingeniør: Henneby Nielsen ApS.
  • Entreprenør: C.C. Brun Entreprise A/S, arkitekt: PLH Arkitekter A/S, ingeniør: Hansen, Carlsen & Frølund A/S.
  • Entreprenør: Jönsson A/S, arkitekt: CUBO Arkitekter, ingeniør: Alectia.
  • Entreprenør: Hansen & Andersen A/S, arkitekt: FORM Arkitekter, ingeniør: Oluf Jørgensen A/S.

Svanevig Hospice i Bandholm på Lolland ligger smukt placeret ved vandet. Hospicet skal derfor optimeres i forhold til de landskabelige kvaliteter, så alle patientstuerne får mest mulig havudsigt. Derudover vil der være fokus på at forbedre samspillet mellem ankomstsituationen, køkkenalrummet og personaleområdet og de pårørendes mulighed for at overnatte på hospicet. Svanevig Hospice bliver opført i tæt samarbejde med Fonden for Sparekassen Lolland.

Birgitte Anthonsen, formand for Svanevig Hospice, siger: ”Det er et stort skridt i den spændende etableringsproces, bestyrelsen har arbejdet med de sidste par år. Vi er glade for, at så mange og velkvalificerede teams har budt ind. Vi har et meget godt og inspirerende samarbejde med vores byggerådgiver Lars Becher fra Carl Bro Gruppen, med Fonden for Sparekassen Lolland samt Realdania. Nu ser vi med spænding frem til resultatet af konkurrencen i september 2008".

Projektleder Marianne Kofoed, projektleder Realdania, siger: “Realdania ser etableringen af Svanevig Hospice som et demonstrationsprojekt, der kan inspirere lignende tiltag. Med Svanevig Hospice illustreres det, hvordan de gode intentioner bag hospice-filosofien kan smelte sammen med udformningen af de konkrete fysiske rammer”. 

Resultatet af konkurrencen forventes offentliggjort i løbet af september. Realdania har afsat 8 mio. kr. til udviklingen af Svanevig Hospice.  

Yderligere oplysninger:
Marianne Kofoed, projektleder Realdania, tlf.: 32 88 52 11
Birgitte Anthonsen, formand for Svanevig Hospice, tlf.: 54 82 00 80