x

Lollands første hospice klar til indvielse

Pressemeddelelse 18. januar 2010

Med Svanevig Hospice i Bandholm har Lolland fået et hospicebyggeri, som tilbyder alvorligt syge og døende de optimale rammer om den sidste tid. Det nye hospice bliver indviet onsdag den 20. januar.

I februar måned blev første spadestik taget på en smuk lollandsk naturgrund ved Svanevig lige ned til Smålandshavet. 11 travle måneder og en ihærdig indsats senere, står resultatet nu klar til indvielse: et arkitektonisk velgennemtænkt hospicebyggeri, hvor der er lagt vægt på, at de fysiske rammer giver de bedste forhold for beboere, pårørende, frivillige og ansatte.

"Det har været fantastisk at følge byggeriet i de 11 måneder. Man kan nu tydeligt se, hvor smukt bygningen ligger i landskabet. Vi er ikke i tvivl om, at det er blevet præcis det smukke og velplacerede hus, som vil komme rigtig mange mennesker til gode,” siger Birgitte Anthonsen, formand for Svanevig Hospice.

Hun glæder sig over samarbejdet med Realdania, bygherrerådgiverne fra Carl Bro og de store firmaer, der står bag byggeriet. ”Og så håber vi, at rigtig mange vil komme og fejre, at vi nu er nået til denne vigtige milepæl på vejen til at ophold på hospice bliver et reelt tilbud for alvorligt syge og døende mennesker i denne del af landet.”

Svanevig Hospice er bygget efter principperne i ”Program for Det Gode Hospice”, som er udviklet på initiativ af Realdania.

“I Realdania er vi glade for, at vi har kunnet bidrage til, at de gode intentioner bag hospice-filosofien bliver tænkt ind i de konkrete fysiske rammer,” siger Marianne Kofoed, projektleder i Realdania. ”Det har vi opnået med Svanevig Hospice. Her er der skabt et byggeri, som giver den oplevelse af tryghed, ro og nærvær, der er så vigtig for livskvaliteten i den sidste tid.”

Indvielse af Svanevig Hospice finder sted onsdag den 20. januar kl. 11.00 på Lindstrømsvej 2, Bandholm.

Den 22. til 24. januar er der åbent hus for alle.

Hospicet er klar til at tage imod de første patienter fra 26. januar.

Svanevig Hospice er et 12-sengshospice på godt 2.300 kvadratmeter. Alle boligerne til patienterne har egen terrasse og kig til havet. Midt i bygningen er der en stor sansehave, som udgør en tryg oase. Mellem beboerstuerne er der oprettet et gangforløb til en række opholdszoner. I det hele taget er huset indrettet, så det indbyder til samvær og møder – blandt andet med en multisal og et musikrum. Samtidig giver huset mulighed for at trække sig tilbage i mindre grupper eller helt alene.

Realdania har støttet udviklingen af Svanevig Hospice med 8 mio. kr. Den samlede anskaffelsessummen er 48 mio. kr. ex moms. Bag byggeriet står CUBO Arkitekter, Jönsson a/s (totalentreprenør) og Alectia (ingeniør).