x

Perfekt beliggenhed for møller

Elverdamsdalens højt beliggende og meget vandrige kildevæld gør området omkring Tadre Mølle særdeles velegnet til vandmølledrift. Man har historisk set kunnet registrere hele 18 vandmøller i dalen, hvoraf Tadre Mølle i dag er den eneste bevarede.

I årende omkring 1930'erne ophørte Tadre Mølle med fungere i sin oprindelige funktion, der ikke længere eksisterede noget kundegrundlag. Møllen kunne derfor i 1940´erne være blevet lukket og tømt for udstyr og i værste fald revet ned som det skete for mange af de andre møller i dalen. Men sådan skulle det heldigvis ikke gå. Møllen blev købt til selveje i 1952 og vi sikrede sammen med Nationalmuseet, at møllen både blev fredet og istandsat og dermed sikret mange år endnu til glæde for de mange besøgende, der hvert år lægger sin vej forbi.

Tilknyttet naturlegeplads 

Ved Tadre Mølle findes en dejlig naturlejrplads beliggende i naturskønne omgivelser. Pladsen er indrettet med tre shelters med plads til omkring 20 voksne personer. Tadre Mølle, der stadigvæk er fuldt funktionsdygtig, er sammen med 12 hektar af omgivelserne fredet, og fungerer i dag som naturcenter og kulturhistorisk museum. 

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Relaterede projekter

Projekt

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}